ALKALMI DIÁKMUNKA - találd meg a hozzád illőt!

ALKALMI DIÁKMUNKA - találd meg a hozzád illőt!

Az alkalmi diákmunka szuper megoldás, ha pénzre van szükséged, de nem akarsz hosszútávra elköteleződni. Az AtlaszDiáknál rengeteg alkalmi és hétvégi munkát kínálunk! Válogass közülük és kerülj képbe, hogy hogyan kezdhetsz a leggyorsabban.

Megnézem ezeket a diákmunkákat!

Ebben a cikkben összegyűjtöttünk minden infót, hogy tisztában legyél a jelentkezés mikéntjével és elsőként csaphass le a legjobban fizető diákmunkákra. 

Mi is az az alkalmi diákmunka?

alkalmi diákmunka biciklis futárként

Van, hogy az ember nem tud elvállalni teljes- vagy részmunkaidős állást a sulival járó kötelezettségek, vagy más okok miatt, de a pénz meg jól jönne - ilyenkor szuper lehetőség az alkalmi diákmunka!

Az alkalmi munka kevesebb elköteleződéssel jár, rugalmasabb, kiszámíthatóbb. A megbízásod egy adott konkrét időtartamra szól, nem ismétlődő. Azaz mondjuk nem minden kedd-szerda-csütörtök kell reggel 7 és délután 4 között szórólapot osztogatnod, hanem csak a cég szombati rendezvénye alatt. Ugyanakkor az alkalmi jelleg már lehet ismétlődő - ha ügyesen osztogattál, könnyen lehet, hogy a cég később is megkeres majd hasonló munkákra. Ezért érdemes kitenni magadért egy hétvégi alkalmi diákmunka során is! 

Alkalmi diákmunkák Budapesten és vidéken is

Az alkalmi diákmunkák kínálata is nagyon sokszínű: hostess munkák, szórólapozás, vendéglátás rendezvényeken, raktározás, áruházrendezés, sofőrködés… De nem feltétlen kell lemondanod a szakmaiságról sem, szellemi munkavégzés is lehetséges ilyen keretek között. Például alkalmi diákmunka angol tudással a fordítás, de találhatsz akár szövegírást, adatkezelést, különböző informatikai, programozói feladatokat is.

Az emberek az alkalmi diákmunkákat (is) hajlamosak csupán a szünidőhöz csatolni, de tévedés azt hinni, hogy csak nyáron találhatsz jó ajánlatokat. Alkalmi diákmunka Budapest kerületeiben és és vidéken is bőven akad suli alatt is. A nyári alkalmi munkák jellemzően vendéglátós beugrások, fesztiválos melók, rendezvényépítések vagy szórólapozások - ezekből tanév közben tényleg kevesebb akad. De a többi alkalmi munka rugalmassága és változatossága nagy segítség lehet a szemeszter során - hogy a munka ne menjen a tanulás rovására.

Egyszer sokat, vagy többször keveset?

hétvégi alkalmi diákmunka raktárban

Bírod a hajtást? Az alkalmi munkákban az is jó, hogy többet is elvállalhatsz. Csak rajtad múlik, mennyire használod ki az alkalmi diákmunkákban rejlő kb. végtelen rugalmasságot. Például besegíthetsz éjszakánként egy raktárban, plusz végig pincérkedheted a hétvégét egy nagyobb rendezvényen. Legközelebb pedig kuponokat osztogathatsz, ha épp ahhoz van kedved. Ráadásul, ha időd és energiád engedi, és így csinálod, akár egy-két hét alatt megkeresheted a havi “betevőre” valót.

Sőt, - és talán ez a legjobb benne - az alkalmi munkákkal rengetegféle tapasztalatot szerezhetsz, segítségével kipróbálhatsz több szakmát is. Gondolj bele: hétközben futár vagy, a hétvégi rendezvényen már pincér, és olykor még néhány angol fordítást is megcsinálsz. Az ezek során szerzett élmények akár a pályaválasztásban is segítenek - na meg a sokrétű munkatapasztalat sem lesz soha hátrány.

Válassz ki néhány szimpatikus állásajánlatot és jelentkezz egyszerre az összesre: így lesz a lehető legnagyobb esélyed, hogy mihamarabb munkába állhass!

Az alkalmi diákmunka szabályai

A kb. végtelen lehetőségekért cserébe azért tarts be néhány szabályt:

  1. Légy megbízható - a munka ugyan alkalmi, de rád számítanak!
  2. Fizu a jövő hónap elején jön, a bankszámládra!
  3. Mindig tájékozódj: fizu, szállás, kaja, juttatások - mit kapsz meg ezek közül?
  4. Mégsem bírod elvállalni az adott munkát? Nem gond, csak szólj róla! Akár egy betegség, akár egy vizsga szól közbe, ha két munkanappal előre jelzed a lemondást, semmi probléma nem lesz belőle.

Alkalmi diákmunka 16 éves kortól

Szünidőn kívüli, Magyarországon csak 16. betöltött életév esetén vállalhatsz diákmunkát - és 18 éves korodig kelleni fog hozzá a szüleid írásos engedélye is.

Kivételes eset az éjszakai munka és a túlórázás, ezeket nagykorúvá válásodig még szülői beleegyezéssel sem tolhatod.

De onnantól kezdve aztán mehet minden! 18 év felett nem csak az éjszakai raktározás vagy pultozás rejtelmeihez, de a különféle szakmai pozíciókhoz vezető ajtók is kitárulnak.  

Hogy mi kell a diákmunka vállaláshoz?

A regisztrációhoz csak egy e-mail cím.

De a leszerződéshez már ezeket is elő kell készítened:

  • érvényes személyi igazolvány lakcímkártya
  • érvényes diákigazolvány 
  • saját névre szóló bankszámla (nem lesz jó a szüleidé!)

Az AtlaszDiákhoz való regisztrációhoz mindössze az email címed kell, nem kerül semmibe.Ahhoz, hogy iskolaszövetkezeti taggá válj, már szerződnöd kell, de a szerződés aláírását online, akár mobilról is tolhatod. Így vidékről is sem kell felutaznod, bejárnod, elég a konkrét munkára indulva kilépni a küszöbön.

Az adott munkákra mindig külön-külön megállapodást kötünk. Ez tartalmazza a munkavégzés helyszínét, idejét, a fizetést és egyéb juttatásokat mint a céges kávéfogyasztásod vagy útiköltség megtérítése. Ám a megállapodások miatt sem kell személyesen bejönnöd, nálunk minden online történik, elektronikusan, papírmentesen. Hódot nem eszünk, de a fákat védjük! ;)

Miért érdemes alkalmi diákmunkában gondolkodni?

rugalmas időbeosztás alkalmi diákmunkával

Lehet, hogy kevés az időd, de munkatapasztalatra neked is szükséged lesz, ha egyszer el akarsz helyezkedni. Jobb, ha nem az egyetem után kapsz a fejedhez, hogy üres önélejrajzzal nem megy a dolog.

Alakíts ki egy tuti órarendet és kezd el legalább alkalmi munkákra jelentkezni. Egyrészt lesz mit írni az önéletrajzodba, másrészt megtanulod, hogyan kell másokkal együtt dolgozni, milyen adminisztrációval jár a munka világa. Harmadrészt meg lesz miből iszogatni szombat esténként és az se kutya, nem? ;)

  1. Kötetlen, rugalmas - sokkal könnyebben válthatsz, változtathatsz és variálhatsz, mint később, egy teljes munkaidős állással.
  2. Akár több szakmába, feladatkörbe is belekóstolhatsz a segítségével.
  3. Nagyobb felelősség nélkül, több függetlenséggel kereshetsz egy kis - vagy sok! - mellékest.
  4. A diákszövetkezet pontosan fizet, és védi a jogaidat és az érdekeidet. 

Budapest alkalmi diákmunka szempontjából a legjobb hely, de a többi egyetemi városban is folyamatosan találsz kisebb-nagyobb diákmunkákat nálunk.

Nincs más hátra, mint… a regisztráció!

Ahhoz, hogy jelentkezhess partnereink hirdetéseire, csupán az e-mail címedre lesz szükséged.  De simán megnézheted az összes hirdetést már most is:

Csekkold az elérhető diákmunka ajánlatokat!

Ha pedig megtaláltad A Munkát, jelentkezz rá és szerződj velünk online, hogy szövetkezetünk tagja lehess! Elég 21. századi, ugye? Gyors, online szerződés és már mehetsz is dolgozni és pénzt keresni! Hiszen ez a cél, mi pedig ebben próbálunk segíteni. :)

Diákmunka