5 IMÁDOTT NYÁRI DIÁKMUNKA, amelyet te is imádni fogsz

5 IMÁDOTT NYÁRI DIÁKMUNKA, amelyet te is imádni fogsz

 

Végre vége a sulinak, jöhet a nyári diákmunka? Egy pillanatig se hidd, hogy unalmas lesz! Megmutatom, hogy ma már milyen csúcs lehetőségek közül választhatsz, ha pénzt akarsz keresni a nyári szünetben. Ha valamelyik megtetszik, rögtön jelentkezhetsz is rá!

Gyors kitérő: a nyári diákmunka hány éves kortól lehetséges?

Nem érted miért van az, hogy bizonyos helyeken 15 év a korhatár, míg máshol kikötés a 16. életév betöltése nyári diákmunka során? Elárulom a titkot: vállalhatsz nyári diákmunkát 15 éves kortól,  de ez csakis a szünidőben lehetséges. Fontos: mindez 18 éves korig csak szülői engedéllyel lehetséges!

Bizonyos szervezeteknél – köztük nálunk, az Atlasz Diákszövetkezetnél is – a nyári diákmunka 16 éves kortól lehetséges, mert a partnercégek ekkor tudják biztosítani a megfelelő törvényi feltételeket, valamint 16 éves kortól sokkal több és változatosabb munkalehetőségeket tudunk kínálni.

Regisztrálj most 2 perc alatt!

Most, hogy ezeket tisztáztuk, nézzük meg, hogy milyen diákmunkák várnak rád!

1. Irodai nyári munka diákoknak

Rég lejárt lemez, hogy a nyári munka gyümölcsszedés legyen. Simán dolgozhatsz kényelmesen, légkondis irodából, egyszerű adminisztratív munkákat végezve. 

Népszerű sztereotípia az is, hogy az irodai diákmunka csak fénymásolásból és kávéfőzésből áll – ezt szeretném megcáfolni! Az irodai munkák jó lehetőséget biztosítanak arra, hogy gyakorlatot szerezz a munkahelyi életben, az irodai kommunikációban, de megtanulhatod azt is, hogyan kell hivatalosabb e-maileket írni és hogyan érd el a céljaidat diplomatikus úton. 

Vannak irodák, ahol nemzetközi környezetben dolgozhatsz és rengeteget gyakorolhatod az angolt vagy a németet a kollegáiddal munka közben, így tuti nem kopik meg nyáron a nyelvtudásod. Egy valami biztos: amikor szeptemberben visszamész a suliba egy irodai munkakörben eltöltött nyár után, az ott megtanult skillek elkísérnek majd! Sokkal magabiztosabb leszel, ha prezentálnod kell vagy el kell intézned valamit a tanulmányi osztályon.

Meggyőztelek? Akkor nézd meg az aktuális ajánlatainkat irodai munkára!!

2. Nyári diákmunka a kedvenc fesztiválodon? Simán!

Olyan nyári diákmunka érdekelne, ahol összekötheted a kellemest a hasznossal? Azt hiszem bátran állíthatom, hogy a legszórakoztatóbb munkák közé tartoznak a fesztiválos munkák, ahol napközben pénzt keresel, este pedig kitombolhatod magad a kedvenc előadóid koncertjein. A legnagyobb magyar fesztiválokon szép számmal akad nyári munka diákoknak!

Ha fizikai munkát keresel, akkor a rendezvényépítős munkakör a számodra megfelelő, de ha úgy érzed, inkább emberekkel szeretnél beszélgetni egész nap, akkor jelentkezz karszalagbecserélőnek vagy pultosnak. Ezeken kívül a fesztiválokra kitelepülő merch üzletek és éttermek is minden évben keresnek diákokat, de akár hostess munkát is találhatsz. 

Ezekhez a munkákhoz sokszor az az extra is hozzátartozik, hogy szállást is adnak a helyszínen, így a távolság sem okozhat problémát. A fesztiválos nyári diákmunkákra jelentkezhetsz akár a haverokkal együtt is, így biztos nem lesz egy unalmas perced sem, este pedig együtt tolhatjátok a bulit!

3. Vendéglátós nyári diákmunka, ha a sütés-főzés a te asztalod

Ha az a típus vagy, aki nyaranta minden nap a vízparton sütteti a hasát, akkor nem kell messzire menned melóért: a tóparti nyári diákmunka minden évben nagyon népszerű. Ez egy win-win szituáció: a cégeknek szüksége van a lelkes munkaerőre, te pedig egész nap élvezheted mondjuk a Balaton vagy a Velencei-tó hangulatát. Eközben szép összeget is bezsebelhetsz!

Ha vendéglátósként dolgozol, rengeteg sütési-főzési praktikát eltanulhatsz, amivel felvághatsz a barátok vagy a csajok-pasik előtt egész évben, és a munka során tuti csurran-cseppen neked is azokból az isteni strandolós kajákból. A flamó hatalmas plusz, de meg kell említenem azt is, hogy fizikai munka révén a nyár végére jó kondiban leszel, a napon pedig csokibarnára barnulhasz, így szeptemberben mindenki téged fog irigyelni.

vendéglátós nyári diákmunka

Persze a vendéglátós meló nem áll meg a balatoni standoknál, hiszen folyamatosan vár a rengeteg nyári diákmunka Budapesten is! Akár kávézóban lennél barista vagy étteremben segítenél, Bépén megtalálod a számításaidat. A gyorséttermi munka passzol bármilyen életstílushoz, ugyanis a beosztásodat rugalmasan kezelheted annak fényében, hogy éppen mikor érsz rá. Általában veled egykorúakkal dolgozhatsz együtt és tuti nem fogsz unatkozni.

Ha pedig nem csak nyárra keresel alkalmi munkát, akkor van egy jó hírem: például a KFC nyári diákmunka egész évben folytatható: hosszú távon tolhatod a csirkesütést és fix jövedelmed lesz minden hónapban.

Ha szereted a pörgést, akkor a vendéglátós munkákat imádni fogod - nézd meg őket!

4. Fizikai diákmeló a nyári szünetre, ha izomból tolnád

Nem szeretnéd végigdolgozni az egész nyarat, viszont a nyári idénymunka érdekelne? A fizikai munkák esetében bőven lehet találni olyan melót, ahol csak pár hétig vagy hétvégenként kell dolgoznod – így a munka nem szabhat gátat a nyári terveknek, a végtelen buliknak és kiruccanásoknak.

Klasszikus nyári diákmunka a raktározás, árufeltöltés és mondanom sem kell, a mezőgazdasági munkák nagy része, mint például a napszámozás vagy más földmunkák. Ha nem ilyesmire gondoltál, akkor egyet se félj, hiszen rendezvényeken is segíthetsz pakolni, de a leltározás és a takarítás is ebbe a kategóriába tartozik. Ráadásul jogsival sofőrködhetsz is, ami szórakoztató és rutint is szerzel a vezetés terén.

Miért válaszd a fizikai diákmunkát? Mert egyszerű feladatokat kell elvégezned magas órabérért, amik segítenek erősödni és megspórolhatod vele a kondibérlet árát. Jelentkezz együtt egy haverokkal fizikai diákmunkára, így egy percig sem lesz monoton a munkanap! 

5. Gyakornoki pozik, ha a szakmai tapasztalatot is begyűjtenéd a diplomához

gyakornoki diákmunka

Ha az a típus vagy, aki szeret előre gondolkodni és a jövője érdekében is tenne valamit egy nyári diákmunka során, akkor keress gyakornoki állást! Gyakornokként az egyetemi tanulmányaid mellé releváns szakmai tudást is szerezhetsz. Ugyanis bármilyen szuper tantárgyaid vannak, azt a munkába álláskor fogod megtapasztalni, hogy a szakmádban milyen napi szintű kihívások várnak, ahol az elméleti tudásodat kell kreatív módon használnod.

Elárulom azt is, hogy sok cég a bevált diákmunkaerőt megtartja hosszú távra is, és az órarendedhez igazíthatóvá teszi a munkaidődet, így a munka és a tanulás nem megy egymás rovására.

A nyári gyakornokoskodás népszerű diákmunka Budapesten és vidéken is, hiszen ilyenkor a nyári szabadságok miatt rengeteg cég fogad gyakornokokat. Ha pedig bejött a diákmeló, simán kérdezd meg, hogy folytathatjátok-e ősszel, akár csökkentett óraszámban. 

Nyári diákmunka - Tervezd meg a nyaradat

Ti is úgy vagytok biztosan vele, hogy a nyári diákmunka jó kis kereseti lehetőséget biztosíthat a számotokra. Érdemes már Május hónapban megtervezned a nyaradat és nem spontán dönteni. Tervezz és akkor nem fog érni csalódás. Nyáron ugye szóba jöhet egy jó kis nyaralás a barátokkal, fesztiválozás, bulizgatások (nem mintha, ez év közben nem lenne:), stb. Ezeknek természetesen költségei vannak, amelyeket számításba kell venned. Sokszor az is előfordulhat, hogy valaki feláldozza az egész nyarát a diákmunkának, csak  azért, mert gyűjt valami nagyobb értékű tárgyra, külföldi nyaralásra.

Érdemes kalkulálnod már májusban, hogy nagyjából lásd mennyibe fog kerülni a fesztiválozás, nyaralás, stb. Majd ez alapján el is tudod dönteni, hogy mennyi keresetre lesz szükséged. Mindenképpen kalkulálj előre, hogy ne érjen meglepetés.

 

Ha nyári diákmunkát tervezel a nyárra, akkor figyeld folyamatosan az AtlaszDiák honlapján a diákmunka ajánlatokat, mert simán kifoghatsz egy jól fizető és vonzó munkalehetőséget, hogy ha résen vagy. 

 

 

A nyári diákmunka feltételei - most 2 perc alatt jelentkezhetsz!

Miután megvizsgáltuk melyik az 5 legjobb nyári munka diákoknak, bízom benne, hogy sikerült kiválasztani a neked tetszőt! Ha pedig így történt, akkor vágj bele, jelentkezz egy állásra!

A nyári diákmunka feltételei nagyon egyszerűek. Ha elmúltál 16 éves és rendelkezel aktív vagy passzív tanulói, hallgatói jogviszonnyal, akkor már csak a saját bankszámlaszámodat, illetve az adószámodat kell megadnod, és már szerződhetsz is! De a regisztrációhoz pont elég egy e-mail cím is - 2 perc alatt letudhatod az online regelést.

A kényelem és a környezettudatosság híveiként a jelentkezésedet is megkönnyítjük: még a szerződésedet is aláírhatod online, akár a mobilodról – néhány perc alatt! Mi tart még vissza? Regisztrálj most 2 perc alatt!

Diákmunka