Adatrögzítés diákmunka - Ezt kell tudnod róla

Adatrögzítés diákmunka - Ezt kell tudnod róla

Adatrögzítés diákmunka - Sok diák kedvence, viszont sokaknak nem való az ilyesmi munka.

Adatrögzítés diákmunka - Kinek érdemes ilyen munkát vállalnia?

Ugye az megvan, hogy mi az az adatrögzítés? Ülsz a gép előtt és adatokat rögzítesz (viszel be vagy törölsz ki) egy táblázatkezelőben vagy egy vállalati rendszeren keresztül. Nagyon fontos, hogy az adatokat helyen vidd be a rendszerbe, mert különben nagy káoszt lehet előidézni.

Bírd a monotonitást

Az adatrögzítéses diákmunka tipikusan az a munkatípus, amikor tűrni kell a monotonítást. Időközönként ugyan felállhatsz a gép elől, de így is nagyon sokat kell a gép előtt ülnöd. Aki szeret mozogni és élete a sport, azoknak nem igazán ajánlatos ez a típusú diákmunka. Nekik érdemes könnyű fizikai munkát vállalniuk inkább.

A monoton munka sok esetben unalmassá válhat, sőt fárasztó is, ezért fontos a türelmesség és a folyamatos nagyfokú figyelem. Sok diák adatrögzítés alatt zenét hallgat, amely segít abban, hogy a munkaidő színesebben teljen el.

 

Adatrögzítés - Figyelmesség

Hogy ha nem érzed magadat precíznek és nem szoktál figyelni a részletekre, akkor nem a te munkatípusod lesz az adatrögzítés, mivel itt nagyon fontos a folyamatos figyelem, amikor adatokat viszünk fel a rendszerbe. Természetesen ha napi 6 órát adatot rögzítesz, akkor könnyen lehet, hogy elfáradsz, ezért érdemes szüneteket tartani, meginni egy kávét, stb.

Introvertáltaknak szuper diákmunkalehetőség

Aki kicsit zárkózotabb azoknak nagyszerű munkatípus lehet az adatrögzítés, ugyanis itt nem kell nagyon kommunikálnod senkivel, csak a munkára kell koncentrálnod. Ráadásul, hogy ha zenét hallgatsz munka közben, akkor főleg nem kell senkivel sem kommunikálnod. Jó igaz, hogy ha a főnök megkér valamire, akkor halld meg azért a szavát:) Ha nem vagy túlzottan barátkozós típus, akkor az adatrögzítés szuper lehetőség a számodra. 

 

Nincs nagy elvárás

Az adatrögzítéses diákmunkáknál általában nincsenek magas elvárások. Amit kérhetnek az az, hogy az excelt jól kezeld, illetve keveset hibázzál és gyorsan dolgozzál. Ha a vállalat belső rendszert használ az adatok felviteléhez, akkor nyilván az adott szoftver használatát is megmutatják neked. 

Diákmunka