Balaton diákmunkák

BALATON diákmunkák

Balaton diákmunkák -  Miért imádják a diákok?

Ki ne szeretne dolgozni a Balaton közelében? Napsütés, csobbanás, ismerkedés:) A Balatonnál nyáron nagy pezsgés van, beindul a buli, számos szabadtéri programok várják az idelátogatókat. Rengeteg ember megfordul a nyáron a Balatonnál. Számos cég alkalmaz ilyenkor nyári időszakra diákokat. A diákok pedig szívesen kiszabadulnak a városi közegből.

Pontosan emiatt a feeling miatt imádják a balatoni diákmunkákat a diákok. 

 

Mire kell ügyelned?

Fontos tudnod, hogy a balatoni diákmunkák nyáron és kora ősszel esedékesek, így ez időtájban nagy pörgés-forgás várható. Ha te nem szereted a pörgést akkor inkább válassz valami irodai diákmunkát, mivel az nyugisabb. Balatoni diákmunka során rengeteg emberrel kell majd kommunikálnod, sok helyen angol vagy német nyelven is, mivel ilyenkor a külföldi turistaforgalom is megnövekszik.

Ha szeretsz és jól tudsz emberekkel kommunikálni, akkor a balatoni diákmunkákat neked találták ki. Könnyen találhatsz a Balatonnál standos munkákat, eladói állásokat, fesztiválokon is dolgozhatsz, egyszóval széles skálán mozognak a lehetőségeid.

Fontos tudnod, hogy a munkamorál talán itt "hajtósabb", mint a többi hónapokban, például Budapesten.

De nézzük meg, hogy melyek a legjellemzőbb diákmunkák a Balaton vonzáskörzetében.

 

Eladó

Számos áruház és élelmiszerkereskedelmi cég előszeretettel kínál állásokat diákoknak, ezért ha ilyesmi munkát keresel, akkor könnyen fogsz találni a Balaton közelében. Rengeteg multinacionális cég keres nyáron diákokat. Némelyik multicég az utazási költségeidet is kifizethetik. Tipikusan ilyen állás a bolti eladó, árufeltöltő.

Diákmunka Hotelben

A hotelek és az apartmanok is előszeretettel alkalmaznak diákokat a nyári időszakban Balatonon. Mivel a nyáron megnő a forgalom ilyenkor a hotelekben is, ezért szükség van a munkaerőre. A hotelekben számos feladat várhat rád, mint például recepciós, mosogatás, takarítás, konyhai feladatok, stb. Számos esetben kérik a német vagy angol nyelvtudást, mivel számos külföldi vendég látogat el ilyenkor a Balatonhoz.

Konyhai kisegítő

A Balatonnál rengeteg büfé, étterem, falatozó van, ahol nagy szükség van a segítségre. Tipikusan ilyen diákmunka a konyhai kisegítő, amely támogatja a pincérek és szakácsok munkáját. Mivel az étkezdékben is megnő nyáron a forgalom, így fontos, hogy kellő munkaerő legyen az ilyen helyeken. 

Konyhai kisegítőként gyakran kell majd edényeket, étkészleteket mosogatnod, asztalt leszedned és terítened, elmenni esetleg alapanyagért vagy felmosni. Komolyabb helyeken angolul vagy németül kommunikálnod kell a vendégekkel is.

Általában meleg szokott lenni a konyhákon, így nem árt, hogy ha ezzel bizony számolsz majd.

Recepció

Rengeteg recepciós diákmunkára lelhetsz a nyáron a Balaton vonzáskörzetében. A nagy turistaforgalom miatt elengedhetetlen a német nyelv tudása, illetve az angol. De a német elsődleges, mivel rengeteg német és osztrák vendég imád kikapcsolódni a Balatonnál. Ha recepción szeretnél dolgozni, akkor fontos, hogy jól kommunikálj a vendégekkel, kedves legyél, illetve ügyesen megtud oldani a problémákat.

Árufeltöltés

Az árufeltöltést szerintünk nem kell részletesen bemutatnunk. Számos multinacionális cég keres árufeltöltőket. Könnyű fizikai munkát jelent klímatizált helyiségben. Általában polcokat kell rendezni, igazítani, árukat pakolni, stb. Nem szükséges vásárlókkal kommunikálni, így a zárkózottabb diákoknak is kíváló lehetőség lehet.

Felszolgáló

Sokszor munkaerő hiány van a Balatonnál és ezért számos esetben keresnek felszolgálókat. A felszolgálóknak gyakran kell kommunikálni a vendégekkel, folyamatosan mosolyogniuk kell. Türelmesnek kell lenniük a vendégekkel és sajnos el kell viselniük néha a rossz természetű embereket is. Viszont általában a felszolgálókat jól megfizetik, mivel hiány van belőlük a piacon. 

Gyorséttermi dolgozó

A gyorséttermi diákmunka az egyik legnépszerűbb munkalehetőség a diákoknak, ezért szívesen jelentkeznek is rájuk. Gyorséttermi munka során gyakran kell szendvicseket készítened, felvenni a rendeléseket, felmosni, stb. Gyorsan kell reagálni az ételrendelésekre, illetve nagyfokú türelemre is szükség van.

 

Diákmunka