Diákmunka gyorsétteremben - Mit kell csinálni?

Diákmunka gyorsétteremben - Mit kell csinálni?

Diákmunka gyorsétteremben -  Mit kell csinálni?

Nézzük meg, hogy milyen feladatai vannak egy diáknak egy gyorsétteremben. A gyorsétterem az megvan ugye? Valószínűleg sokszor jársz mekizni vagy kfc-zni így nem teljesen ismeretlen ez a világ előtted. Na de nézzük meg, hogy mi történik a pult mások oldalán, azaz mit kell dolgoznod, mit csinálnak odaát. Hogy ha gyorsétteremben szeretnél dolgozni, akkor nem árt pár dologgal tisztában lenned.

Általában 3 pozíciót szoktak megjelölni amelyek a következőek: Kasszás, szendvics csomagoló, konyhai dolgozó.

Betanulási idő

Mint szinte minden diákmunkának, itt is van egy rövid betanulási idő. Ha kasszásnak vettek fel, akkor megtanítják neked, hogy hogyan kell a kasszát kezelni, illetve mire kell figyelned és ugyanígy megtanítják, hogyan kell szakszerűen és gyorsan szendvicseket csomagolni, illetve milyen megmutatják, hogy milyen feladatok várnak majd rád, mint konyhai dolgozó.

Diákmunka gyorsétteremben - Kasszás

Ha a kasszás gyorséttermi diákmunka a befutó nálad, akkor a kasszát kell majd kezelned, vásárlókkal kell kommunikálnod, illetve előfordul. Ha bármilyen probléma merül fel, pl. rossz rendelést adtál le vagy egy vásárló kifogásol valamit,  akkor az üzletvezetőt kell hívnod, mivel ő lesz aki közvetlenül fogja kezelni a panaszokat.

Fontos, hogy türelemmel és készséggel fordulj a vásárlókhoz, illetve ápolt legyél.

Diákmunka gyorsétteremben - Szendvics csomagoló

A szendvics csomagolás lényege az, hogy a megrendelt szendvicseket a legrövidebb idő alatt becsomagold. Egy monitoron folyamatosan követed, hogy milyen szendvicseket kell becsomagolnod. Fontos, hogy gyors legyél és a csomagolás ne essen szét, amikor beleteszed a hamburgert.

 

Diákmunka gyorsétteremben - Konyhai dolgozó, takarító

Ha konyhai dolgozóként szeretnél diákmunkát vállalni egy gyorsétteremben, akkor valószínűleg olyan feladataid lesznek, mint a felmosás, szemétkihordás, asztalok tisztítása, földre hullott ételek eltakarítása, stb. Ha otthon nem igazán szereted a tisztaságot, akkor inkább ne válaszd ezt a munkakört. AKkor vagy kasszázzál vagy csomagolj.

 

 

Diákmunka