Ezt csináljuk mi - Diákmunkaerő közvetítés

Ezt csináljuk mi - Diákmunkaerő közvetítés

Diákmunkaerő közvetítés - Mik az előnyei?

A diákmunkaerő közvetítés lényege az, hogy a bennünket megbízó cégeknek megfelelő diákmunkaerőt szolgáltassunk a legrövidebb időn belül. A diákmunkaerő alkalmazásának számtalan előnye van, így sok cég szívesen alkalmaz diákokat.

Nézzük meg pontosan azt, hogy mik ezek az előnyök?

Szögezzük le először, hogy kik számítanak diákoknak, azaz kit lehet pontosan alkalmazni 2021-ben?

Bármely diákot lehet alkalmazni, aki betöltötte  már a 16. életévét. Fontos tudni, hogy a 18 év alattiak csak úgy vállalhatnak diákmunkát, hogy ha a törvényes képviselője is beleegyezik. (pl. szülő)

Jó hír, hogy az iskolai szünetben már 15 éves kortól is lehet alkalmazni diákokat. Tipikusan jellemző ez a nyári munkavállalásokra. Azt is érdemes tudni, hogy 18 év alattiak nem túlórázhatnak és éjszakai műszakot sem vállalhatnak.

Kevesebb járulék fizetése (2021-ben)

Mivel a diákok többnyire diákközvetítésen keresztül vállalnak cégeknél munkát, így utánuk csak a személyi jövedelemadót kell megfizetni, ezáltal a vállalkozásoknak nagyban megéri diákokat alkalmazni, mivel alacsonyabb költségekkel kalkulálhat, illetve kényelmes megoldást jelent. 

 

Miért szükséges diákmunkaerő közvetítés?

Cégünk az Atlasz diákmunkaerő közvetítőként tevékenykedik Magyarországon, diákokat toboroz, majd a partnereink részére kiközvetíti az ideális diákokat a meghirdetett pozícióra. Ha partnerünk szeretné, akkor előszűrést is szoktunk végezni, azaz tényleg csak azokat a diákokat közvetítjük ki partnereinknek, akik valóban megfelelnek az adott pozícióra. Előszűrésre főként akkor van igazán igény, amikor egy pozícióra rengeteg diákjelentkező van és az adott partner nem szeretné mindegyiket interjúztatni, hanem megbíz bennünket azzal, hogy végezzük el az előszűrést, majd a megfelelő diákokat közvetítsük ki a számára. Ha előszűrést nem igényel a partnerünk, akkor a szűrés ő végzi el.

Tipikusan ilyen munkakör az eladói vagy a gyorséttermi. Ezekre a munkákra sok diák jelentkezik, ezért itt fontos az előszűrés. Az se mindegy, hogy melyik városban keresünk diákmunkaerőt. Nyilván sokkal több jelentkező lesz egy budapesti munkára, mint egy kis városban.

Diákmunkaerő közvetítés - Mennyi idő alatt szereztek diákmunkaerőt?

Mivel az Atlaszdiák rengeteg diákkal van kapcsolatban, ezért hatalmas adatbázissal rendelkezünk, így gyorsan tudunk toborozni diákokat különböző pozíciókra. Vannak olyan munkák, amelyre nagyon gyorsan tudunk diákokat közvetíteni. Ilyenek például az eladói vagy gyorséttermi pozíciók.

Gyakran előfordul, hogy kora reggeli munkára keresnek diákokat vagy olyan helyen van a munkahely, ami kicsit nehezebben közelíthető meg. Ebben az esetben pár nappal tovább tarthat a toborzási időszak, így ezzel számolni kell.

 

Főállású munka