DIÁKSZÖVETKEZET MŰKÖDÉSE

DIÁKSZÖVETKEZET MŰKÖDÉSE

Nem tudod, hogy pontosan miként működik egy diákszövetkezet? Ebből a cikkből minden olyan fontos infót megtudhatsz, ami a diákszövetkezetek, iskolaszövetkezetek működéséhez tartozik. Ha elolvasod, akkor garantált, hogy tisztában leszel a szövetkezeti tagság és a diákmunka-vállalás alapjaival!

diákszövetkezeti tagok

Mit is értünk pontosan diákszövetkezet alatt?

A diákszövetkezet egy speciálisan működő szervezet, amely nappali tagozatos diákokat foglalkoztat és munkalehetőségeket keres a tanulók számára. Tehát egy olyan szövetkezet, ami platformot teremt nem csak diákok, de a cégek számára is, akik rajta keresztül értékes munkaerőre tehetnek szert.

Egy diákszövetkezet akkor működik jól, ha olyan állásokat kínál neked, amelyeket suli mellett is könnyen el tudsz vállalni. A diákszövetkezetek Budapesten tehát mind törekednek minél jobb álláslehetőségeket szerezni. Ha a legjobb budapesti diákszövetkezetet keresed, akkor nézd meg, hogy a magas órabérű diákmunkákon felül még mi mindent kínálnak. Mi az AtlaszDiáknál egy komplett kedvezményrendszert hoztunk létre, hogy AtlaszDiáknak lenni több legyen, mint egy sima iskolaszövetkezeti tagság.

Miért jöttek létre az iskolaszövetkezetek?

Diákként nehéz helyzetbe kerül az ember, ha belekerül a munka világába és nincs, aki segítsen neki. Egyedül állásinterjúra készülni, segítség nélkül a munkaszerződést átnézni, az első napra magadban felkészülni… Egy iskolaszövetkezet mindezekben segít neked.

A diákszövetkezet egy olyan keret, ahol jogszerűen dolgozhatsz diákként - mindig bejelentett munkáról és legális fizetésről van szó. A diákszövi előnye, hogy itt már nem csak tanuló, hanem ügyfél is vagy: segítünk az elhelyezkedésben, hogy megtaláld a tökéletes munkát.

Lecsekkoljuk a cégeket, így garantált, hogy nem mész olyan céghez dolgozni, ami épp a csőd szélén imbolyog. Kapcsolatot tartunk a vállalkozással és ha bármilyen problémád felmerül, akkor segítünk a rendezésben. A iskolaszövetkezeti tagságod első pillanatától kezdve a béred kiutalásáig, elmagyarázásáig mindenben számíthatsz ránk.

Kiből lehet diákszövetkezeti tag?

iskolaszövetkezet

A budapesti diákszövetkezetek és a nagyobb egyetemvárosok szövetkezetei egyetemisták számára ugyan több állást hirdetnek, de azért már gimisként is simán találhatsz jó diákmelókat. A betöltött 16 éves kor általában a vízválasztó, onnan már egyre több munkalehetőség nyílik.

A legtöbb diákszövetkezet Budapesten 16 éveseknek vagy idősebbeknek tud munkát biztosítani, mert a 15 és 16 év közöttiek foglalkoztatása - érthető okokból - nagyon-nagyon szigorú törvényi feltételekhez kötött, amelyeknek nagyon kevés munkalehetőség felel meg. Nálunk, az AtlaszDiáknál sincs ez másképp: csak akkor regisztrálhatsz hozzánk, ha elmúltál 16 éves, de ezután már semmi sem választ el attól, hogy megtaláld a neked való munkát.

A diákszövetkezeti regisztráció feltétele a nappali tanulói vagy hallgatói jogviszony. Fontos, hogy nem csak aktív státuszú jogviszonnyal dolgozhatsz diákként, akkor is járnak neked a diákokat érintő kedvezmények és lehetőségek, ha egy-két félévet passziválsz.

A diákszövetkezeti regisztrációtól a munkakezdésig

Most, hogy az alapokat tisztáztuk, nézzük is meg, mik a diákszövetkezeteket érintő gyakori kérdések, hogyan működik a regisztráció, milyen előnyökkel jár tagnak lenni.

A regisztrációhoz szükséged lesz a személyidre, az érvényes diákigazolványra és az adókártyádra. Fontos, hogy legyen saját névre szóló bankszámlád, hiszen a fizudat mindig és kizárólag banki utalással kapod meg.

Ha már szeretnél is regisztrálni, 2 perc alatt, online elintézheted, így szinte rögtön el tudod kezdeni az álláskeresést.

Hogyan működik a diákszövetkezetben adózás? Ha szövetkezeti tag vagy, az azt jelenti, diákként csak személyi jövedelemadót vonnak le a fizudból. Így összesen 15%-ot adózol, bruttó 1177 forintból 1000 forintot vihetsz haza.

A chatbotunk segít kiszámolni - próbáld ki!

Ahogy minden diákszövetkezet, úgy mi is igyekszünk minél magasabb órabért szerezni a diákoknak, hiszen ez a kulcsa a hosszú távú közös munkáknak.

Rendben, ez mind jól hangzik, de felmerül benned a kérdés: miért éri meg ez a diákszövetkezeteknek és hol vannak a rejtett költségek? Fontos, hogy tisztázzuk: minden diákszövetkezet a cégektől kap megbízást, tehát a vállalkozások fizetik a díjat. Ezért a díjért az iskolaszövetkezet megkeresi számukra a megfelelő diákot és a szövetkezeten keresztül leszerződik velük.

A te fizetésed összege nem változik, a diákszövi díját mindig a cégek állják.

Diákszövetkezetek Budapesten és vidéken - milyen munkákat találhatsz?

Középsuliba vagy egyetemre jársz és kellene egy munka, amit a tanulmányaid mellett is végezhetsz? Vajon milyen állásokat kínálnak a budapesti diákszövetkezetek, és milyen lehetőségek várnak rád vidéken?

Ha elkezdesz diákmunka után kutatni, észreveheted, hogy a diákszövetkezetek Budapesten és környékén több diákmunkát kínálnak, hiszen a fővárosban sokkal több nagy cég helyezkedik el, mint bárhol máshol, ebből adódóan több lehetőség is kínálkozik.

De ne aggódj, nem csak a fővárosiak találhatnak jó állásokat, sőt! És az olyan budapesti diákszövetkezetek, mint mi, is már elkezdtünk országos szinten terjeszkedni, hogy mindenkinek a lehető legjobb diákmunkákat biztosítsuk. A vidéki városokban arányaiban több vendéglátós, fesztiválos, pakolós és kereskedelmi diákpozíciót találhatsz.

Keress rá arra a vidéki városra vagy megyére, ami téged érdekel és nézd meg, milyen diákmunkákat kínálunk ott!

diákszövetkezet

Ezeken felül pedig vannak országszerte általános tendenciák is a diákmunka terén.
Sok adminisztratív, irodai diákmunka elérhető kisebb-nagyobb cégeknél, rendszeresen vannak HR-es, munkaügyes és könyvelői lehetőségek is. Ha nagy dumás vagy, akkor szólok, hogy telefonos, callcenteres melók is elég gyakran akadnak! :) Országszerte találsz olyan fizikai munkákat, ahol bevetheted az izomerőt: raktári feladatok, pakolás, címkézés. Ha ügyes vagy és egyszerű diákmelót keresel, akkor ezek lesznek a befutók.

Ha pedig igazán kiemelkedő órabért szeretnél, akkor olyan IT-s területeken próbálkozz, mint a programozás vagy a weblapfejlesztés. Egyre nagyobb hangsúlyt fektetünk arra is, hogy hasznosítani tudd az egyetemen megszerzett tudásodat, így gyakornoki helyekből is válogathatsz. Egy jó szakmai gyakorlattal akár a későbbi karrieredet is megalapozhatod!

Regisztálj hozzánk, az Atlasz Diákszövetkezethez!

A diákszövetkezeten keresztül dolgozni szuper, az már világos. Mi azért vagyunk különlegesek, mert rádobtunk még egy csomó extra szolgáltatást a diákszövetkezet által nyújtott alap szolgáltatásra.

És hogy mik is ezek? Az elektronikus rendszerek: online jelentkezés, önéletrajz-generálás, e-jelenléti ív a melóhoz és videós interjú. Elsődleges szempont számunkra, hogy a regisztráció és álláskeresés minél gyorsabban és kényelmesebben lemenjen. Ezért a regisztrációt 2 perc alatt, teljesen online elvégezheted, ki sem kell mozdulnod otthonról és máris tag vagy! A honlapunkon segítünk önéletrajzot készíteni neked, és minden jelentkezésed esetén 2-3 munkanapon belül visszajelzést küldünk.

Aztán a diákévek mégis csak a diákévek… a munka mellett oltári fontos, hogy jól érezd magad a bőrödben. Éppen ezért odatettük magunkat a kedvezmények terén is: ha belépsz az Atlasz Iskolaszövetkezethez, máris használhatod a kuponjainkat. A céges partnereinknél kedvezményesen veheted igénybe a szolgáltatásaikat, legyen szó trambulinozásról, jogsiról, nyelvvizsgáról, edzésről, olcsóbb mobilozásról vagy egy kis fagyizásról. Ezt pedig semmilyen feltételhez nem kötjük, csak be kell regisztrálnod hozzánk. Szimpatikus? Remélem!

Büszkén mondhatjuk el magunkról, hogy a legjobb budapesti diákszövetkezetek közé tartozunk. A cégcsoport, amelybe az Atlasz Iskolaszövetkezet is tartozik, az elmúlt 10 évben már több, mint 25 000 embernek segített állást találni.
Légy te a következő! Regisztrálj a diákmunkához és találj olyan állást, amely megfelel az elképzeléseidnek!

Diákmunka