HÉTVÉGI DIÁKMUNKA ajánlatok

HÉTVÉGI DIÁKMUNKA ajánlatok - itt vannak a részletek

Hétvégi diákmunka érdekel a suli mellett? Itt mindent megtalálsz róla, a konkrét állásajánlatoktól kezdve a törvényi szabályozásig.

Hétvégi diákmunka kávézóban.

Hétvégi diákmunka Budapesten és országszerte

Hétvégi diákmunka során - ahogy azt a neve is mutatja - csak hétvégén kell dolgoznod. Ezen a megkötésen belül azonban már tágabbak a határok, ez jelenthet akár éjszakai munkát is, de lehet, hogy csupán egy rendezvény idejére lesz rád szükség.

A hétvégi diákmelózás esetében alapvetően a következő típusokról beszélhetünk: könnyű- és nehéz fizikai munka, hostess munka, adminisztrációs, telefonos, ügyfélszolgálat, vendéglátás, bolti eladó. Szombat-vasárnap az irodai vagy szakmai munkák kevésbé gyakoriak.

Diákmunka vállalásához mindössze regisztrálnod kell 1 e-mail címmel 2 perc alatt, aztán online szerződhetsz az iskolaszövetkezettel és megállapodhatsz a konkrét munkára. Pár napon belül akár már dolgozhatsz is! Ha vidéken élsz is tudunk segíteni, hiszen az AtlaszDiák ugyan Budapesten van, de a teljes szerződési folyamata online zajlik, munkáink pedig vidéken is vannak bőségesen!

Dolgozni akarok, ide a szombat-vasárnapi munkákat!

Hétvégi diákmunka 18 év alatt és felett

Fontos, hogy diákmelót csak 16 év felett vállalhatsz, hiszen ma Magyarországon csak betöltött 16. életév esetén dolgozhatnak a diákok szünidőn kívül. 18 éves korodig pedig mindenképp kelleni fog a szüleid engedélye is a munkához, de ha már betöltötted a 16. életévedet, egy csomó lehetőséged nyílik dolgozni a suli mellett.

Ennek fényében a hétvégi diákmunka Budapesten és vidéken is elérhető 16 éves kortól, az egyetlen kitétel, hogy éjszaka még nem dolgozhatsz. Ez csak 18 éves korod után lesz opció.

Nálunk már 16 éves kortól vállalhatsz munkát, egyszerűen, online regisztrálhatsz és elektronikusan szerződhetsz is! Így kényelmesen átbogarászhatod a hivatalos papírokat, a haverok, vagy akár a szüleid is segíthetnek benne.

Ha pedig megvolt a 18. születésnapi bulid, akkor a lehetőségek végtelen tárháza vár. Az egyetem, főiskola mellett kifejezetten praktikus olyan munkát találni, ahol szombat-vasárnap, vagy akár éjszaka is pöröghetsz és gyűlhet a fizu.

Hétvégi alkalmi diákmunka - mennyi állandóságot keresel?

Szórólaposztás hétvégi alkalmi diákmunka.

Hétvégi diákmunkáknál nem csak a munkaidő hosszúsága, de a munkavégzés gyakorisága is nagyon változó. Léteznek ún. állandó hétvégi diákmunkák, és hétvégi alkalmi diákmunkák. Az előző akkor lehet ideális, ha hosszú távon tudod és szeretnéd munkának szentelni a hétvégéidet: hiszen így minden hétvégén ugyanazt a munkát végezheted. Állandóság, kiszámíthatóság, és tervezhetőség - mint egy biztosítási reklám, nem? - de így biztos, hogy nyárra meglesz a fesztiválbérletre való.

A hétvégi alkalmi diákmunkák több rugalmassággal járnak: ebben az esetben a szerződés egy konkrét hétvégi alkalomra, időpontra köt. Ezek a munkák olyankor jöhetnek jól, amikor nem tudsz előzetesen minden hétvégéd alakulásáról és több rugalmasságot keresel - csak akkor dolgoznál, amikor éppen tudsz. Például, hogy megkeresd az utolsó pár tízezer forintot az új telóhoz. A hétvégi munka egyik speciális esete az éjszakai melózás.

Ekkor habár hétvégén, de éjszakai műszakban dolgozol, ami azt jelenti, hogy nem megy el az egész hétvégéd a munkával, van időd a barátaiddal lógni és nem maradsz le a vasárnapi ebédről sem. A hétvégi éjszakai diákmunkák általában alkalmi jellegűek - és persze másnap reggel azért nem lesz a topon, szakíts időt utána az alvásra is.

Mikor kapok fizetést?

Gyakori kérdés, hogy mikor kapod kézhez a fizetésed. Ez megint csak nagyban függ a munka típusától, jellegétől. Minden hónap 10-én utaljuk az előző hónapban ledolgozott munkaóráid után a fizut. Tehát, ha novemberben dolgozol, akkor december 10-én jön a bankszámládra a fizetésed.

Az AtlaszDiáknál ez mindig pontos: ha 10-e hétvégére esik, akkor még az előtte lévő munkanapon kifizetjük a béredet.

Szabályok és törvények - hétvégi munka diákoknak

A hétvégi munkavégzésnek külön szabályai vannak. A munkaidőtől függ, hogy jár-e hétvégi pótlék a fizudon felül. Például ha egy szórakozóhely csak hétvégén van nyitva, akkor ebből, és a munkakörödből fakadóan éjszakázó pultosként nem jár neked a hétvégi pótlék. De ha az irodai melóra kell beugrani szombaton, az már más tészta!

A pihenőnapi (illetve a munkaszüneti napi) munkavégzés pótlékáról szóló konkrét infókért érdemes mindig a diákszövetkezethez fordulnod, jár-e ez neked az adott hétvégi diákmunka esetén. A pótlékok alapja minden esetben az alapbéred, és a munkabéreden felül, pluszban járnak.

Hogyan oszd be az idődet, hogy beleférjen a hétvégi diákmunka?

Időmenedzsment hétvégi diákmunkásoknak

Nagyon sokan vállalnak diákmunkát, általában az egyetem mellett, de vannak, akik már középiskolásként is. Bármi is az oka, ami miatt a hétvégi diákmunka mellett döntesz, nem árt, ha ügyesen tudsz gazdálkodni az időddel, hogy a suli és a munka mellett még pihenésre is jusson idő.

A legfontosabb, hogy mindenképp kifejezett diákmunkát vállalj! Egyrészt a diákszövetkezet egy biztonsági háló, védi az érdekeidet és jogaidat, másrészt diákokat foglalkoztatva sokkal rugalmasabbak, alkalmazkodnak az órarendedhez.

Ne csak iskola- és munkaidőben gondolkozz! Diákként – főképp egyetemistaként – hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy nem elég az órákra bejárás, időnként tanulni, készülni is kell. Kalkulálj ezzel, és próbálj a tanulásra rendszeresen erre időt fordítani, a lehetséges szabadnapjaidat pedig tartogasd a nagyobb számonkérések, vizsgák előtti időszakra.

Még néhány tipp:

- készíts átlátható listát a napi teendőidről

– rendezd őket sürgősségi és fontossági sorrendbe

- vezess naptárat, légy tisztában a határidőkkel

- ütemezd a dolgaid az aktív időszakaid szerint

- egyszerre csak az adott dologgal foglalkozz, összpontosíts

- kapcsolj offline üzemmódba

– nem kell, hogy mindig elérhető legyél Messengeren, és nem kell azonnal reagálni minden social media értesítésre sem

- kérj és fogadd is el a segítséget! Ha ezeket a tippeket megfogadod, könnyebben bánsz majd az idővel.

Hogyan jelentkezhetsz hétvégi diákmunkára?

Most már minden világos és körvonalazódott milyen típusú hétvégi diákmunka való neked? Akkor nincs más hátra, minthogy online - akár mobilról - regisztrálj diákszövetkezetünkhöz: csak az e-mail címed kell megadnod, és 2 perc alatt már kész is vagy.

Regisztrálj most!

Így már válogathatsz is a jobbnál jobb ajánlatok közül! Ha pedig megtaláltad a megfelelő munkát, az elvállalásához előbb AtlaszDiákká kell válnod - azonban nálunk már ezt is intézheted online, kényelmesen. Személyi, lakcím, érvényes diák és egy bankszámlaszám kell, aztán már szerződhetsz is velünk online, a telefonod segítségével. Készen állsz?

Diákmunka