HOME OFFICE MUNKA álláshirdetések

HOME OFFICE DIÁKMUNKA - minden, amit tudni szeretnél!

A home office munka népszerűsége töretlen, sőt! Munkaerő-közvetítő cégként azt tapasztaljuk, hogy számotokra és a cégeknek is egyre fontosabbá válik. A technika fejlődésével várhatóan még gyakoribb és elterjedtebb lesz, főleg, hogy az a cég, amely felajánlja ezt a lehetőséget, biztosan vonzóbb a munkát keresők számára. 

Nézd meg otthonról végezhető állásajánlatainkat!

Nézzük is meg, mit is értünk a home office munka alatt, kiknek és milyen állások esetén jöhet szóba? Érdekel, hogyan tehető ez a munkavégzési forma is hatékonnyá és kölcsönösen gyümölcsözővé? Minden, amt tudni szeretnél! 

home office-ban dolgozó kismama

A home office munka jelentése

Mit is értünk a home office munka alatt? A kifejezés valójában nagyon egyszerűen azt takarja, hogy a munkavégzés nem helyhez kötött -  jellemzően otthoni. A saját lakásodban alakítod ki a munkakörnyezeted, a saját íróasztalodon lévő laptopon végzed a munkát. Ehhez persze fontos, hogy rendelkezésedre álljanak a közös munka technikai és tárgyi feltételei.       

Home office munkák típusai - mi jöhet szóba?

Természetesen, nem minden munka végezhető otthonról, a sebész nem operálhat a saját nappalijában, ahogy a bolti eladónak is a boltban kell kiszolgálnia a vevőket. Azonban még mindig bővülhetne azoknak a munkatípusoknak a köre, ahol lehetőség lenne a feladatokat részben vagy egészben  otthonról is ellátni. 

Tipikusan ilyen munka a programozói, a tervezői, fordítói,  szövegírói, a telefonos munkák, az adatrögzítés és a különféle kreatív munkakörök mint a grafikus, vágó. Az USA-ban nem meglepő, ha ezekben a munkakörökben a dolgozó teljesen otthonról látja el a feladatait, de Magyarországon ez a “full home office” még elég ritka.

A cégek lassabban lesznek nyitottak arra, hogy - legalább - részben otthonról lehessen dolgozni. Ha igen, az általában a juttatási csomag része, jellemzően havi 1-4 nappal, amikor megengedett a home office. Nálunk mindig elérhető otthonról végezhető munkalehetőség is.

Kattints és nézd meg home office állásajánlatainkat!

“Be se kell jönni, magas fizu és minden IS” - ezekkel vigyázz!

Az otthonról végezhető munka kapcsán gyakran előfordul, hogy egyes cégek becsapják a jelentkezőket. Jellemzően MLM munkák, piramisrendszerek, nem bejelentett (és aztán nem kifizetett munkák miatt) csökkenhet a home office munka iránti bizalom. A jó hír viszont az, hogy csupán 3 fontos szabály betartásával már megóvhatod magad a csalódástól!  Amiket feltétlenül ellenőrizz le, mielőtt jelentkezel: 

  1. Szerepel-e a hirdetésben cégnév? Ha igen, egyáltalán létezik-e az a cég? (Egyszerűen ellenőrizheted az e-cégjegyzékben!)
  2. Pontosan leírják, hogy milyen munkáról van szó? Minél konkrétabb adják meg a feladatokat, annál jobb.
  3. Figyelj a személyes adataidra és a pénzedre! Soha de soha ne küldj előre pénzt, hogy majd aztán megkapd a munkát. Ez mindig átverés!  Az önéletrajzodat pedig aztán küldd csak el, ha a fenti két pontban leírtakat már ellenőrizted. 

Az AtlaszPartner oldalán csak előszűrt, ellenőrzött cégek hirdetéseit találod, így ezeket a csapdákat biztosan elkerülheted!   

Kiknek való a home office állás?

A home office állás több élethelyzetre is remek megoldást kínál. Ideális azoknak, akiknek fontos a rugalmas időbeosztás, például a kisgyerekes édesanyáknak, akiket köt az ovi nyitvatartása. Az otthonról végezhető munka kismamáknak is nagy segítséget jelenthet, akiknek átmenetileg szűkebb a mozgásterük, de a babázás mellett szívesen dolgoznának akár részmunkaidőben. 

Szuper lehetőség azoknak az öntudatos, fegyelmezett  diákoknak, akik úgy szeretnének pénzt keresni, hogy közben menjen a tanulás is. A mozgásukban koruk vagy egészségük által korlátozottak  számára az otthoni munkavégzés nagy könnyebbséget jelent, hisz nem kell megküzdeniük az utazás nehézségeivel.

És van, akinek a személyiségéhez egyszerűen ez passzol a leginkább, ő így tud kibontakozni, alkotni vagy koncentrálni a legjobban. Persze, a home office állás nem mindenkinek való. Az otthoni munka megköveteli az önfegyelmet, a helyes időbeosztást és hogy a főnök figyelő tekintete nélkül is hatékonyan, motiváltan tudj dolgozni. Szerinted neked menne?  

home office munkavégzés

A home office munka szabályai

Az otthonról végezhető munka ugyanolyan állás, ugyanolyan munkaviszony - egy korrekt céggel - mint bármelyik másik. A különbség végülis csak abban van, hogy HOL dolgozol. 

  1. Alakítsd ki a munkához szükséges helyet a lakáson belül.
  2. Szánd rá az időt a munkára, amikor kizárólag a feladataidra koncentrálsz.
  3. Gondoskodj a zavartalan munkavégzésről - ne zörögjön a család a háttérben, ne ugasson folyton a kutya és így tovább.
  4. Légy otthonról is profi! Például a videós hívásoknál mindig ügyelj a háttérre: a száradó ruhák, a mosogatnivaló ne lógjon be a meetingbe

Tipikus home office munka: telefonos munka otthonról

Így, hogy már  mindent tisztáztunk, kipróbálnád magad? Szerencsére, egyre több lehetőség közül válogathatsz, ha vonz a home office. Az egyik leggyakoribb opció a telefonos munka otthonról.

Telefonos operátorként netkapcsolaton keresztül fogadhatod és indíthatod a hívásokat: csak egy stabil internetre, egy számítógépre és egy jó headsetre lesz szükséged. A cég rendszere kiosztja számodra a kezelendő hívásokat, te pedig professzionális segítséget nyújthatsz a hívó félnek - az otthonod kényelméből.

Az adminisztrációhoz szükséges rendszereket eléred a neten keresztül, így teljeskörű munkát végezhetsz. Kezdőknek is remek lehetőség a telefonos munka otthonról, ráadásul elég egy rövid, pár hetes betanítás Budapesten és máris kezdhetsz!

Tipikus feladat az ügyfelek tájékoztatása, segítése, megadott idősávon belül akkor, amikor neked a legmegfelelőbb. Nézd meg ezen  linken, konkrétan milyen otthoni telefonos munkalehetőségek várnak! 

home office otthoni munka

A munkakörnyezet kialakítása a saját otthonodban

Ki ne szeretne kényelmesen, nyugodtan dolgozni? A home office állás egyik óriási előnye, hogy csak rajtad múlik, hogy teremted meg a neked legmegfelelőbb munkakörnyezetet. Te ismered magad a legjobban, te tudod, neked mi segít koncentrálni. Csak magadhoz kell alkalmazkodnod, jöhet a kellemes háttérzene,  illatmécses vagy ami téged inspirál.

Praktikus ötlet, ha csak azokat a dolgokat tartod az asztal felületén, amelyeket minden nap használsz, minden más a fiókokban, tárolókban kap helyet. A munkaeszközök terén mindig figyelj a biztonságra: a gyerkőc ne használja rajzlapnak a riportokat, a cica ne a billentyűzeten hemperegjen és így tovább. 

Legyen stabil a neted! Ha szükséges, inkább válassz kicsit nagyobb netcsomagot, de legyen garantált az internet-hozzáférésed. A home office munkák nagy százalékában ez elengedhetetlen. A biztonságos netkapcsolatról általában a cég gondoskodik és speciális VPN kapcsolatot biztosít számodra, ahol védett csatornán küldhetsz és fogadhatsz adatokat.

Így oszd be az idődet, ha otthonról dolgozol!

Az otthoni munka esetén megspórolod az utazási időt és  így azt érezheted, hogy időmilliomos lettél - ne dőlj be ennek! Valójában sokszor tudatosabb tervezést és hatékonyabb munkaszervezést igényel a home office, mintha az irodában lennél. Az irodába felöltözünk, odautazunk, közben ráhangolódunk, és jóval kevesebb kizökkentő inger ér, mint a saját lakásunkban, ahol ott a televízió, a saját ágyunk, vagy halomban áll a mosatlan a konyhában.

Viszont a titok is ebben rejlik: elkülönített időt kell kijelölnünk, legyen otthon is munkaidőnk. A rákészülést segíti, ha összeszedjük magunkat, felöltözünk - bármily csábító is pizsamában maradni. A munkaidő-magánélet szétválasztása pedig ugyanúgy fontos: amikor dolgozunk, akkor abban az előre kijelölt időben valóban csak a munkára koncentráljunk. Állítsd be a mobilodon repülőmódot, vagy a “ne zavarj” funkciót: ha nem zavar semmi, hamarabb végzel majd.

Home office munka: fegyelmezettség és szabadság egyben. Rugalmas munkalehetőség, ami egyre elterjedtebb Magyarországon is. Ha kipróbálnád magad, akkor csak kattints és regisztrálj hozzánk: mindössze 2 perc és 1 e-mail cím kell hozzá!

Főállású munka