Munka egyetem mellett - Ezt fontos tudni, mielőtt belevágsz

Munka egyetem mellett -  Ezeket kell tudnod a diákmunkákról

Nagy kérdés a diákok fejében, hogy a munka az egyetem mellett megfér e egymás mellett. Fontos, hogy a diákmunka ne menjen a tanulás rovására. Ezért fontos az, hogy tájékozódjunk a lehetőségekről, illetve ne vizsgaidőszakban vállaljunk diákmunkákat.

 

Munka egyetemistáknak

Ha ellátogatsz az Atlasz diákmunka weboldalára, akkor ott számtalan olyan munkát fogsz találni, amelyet az egyetem/főiskola mellett végezhetsz. Igazából csak annyit kell tenned, hogy regisztrálsz a weboldalunkon és jelentkezel az állásra. Ezután kollegáink fel fognak keresni és megbeszélítek a részleteket. Viszont mielőtt bele vágsz a diákmunkába, a következőket gondold végig.

Mikor tudnék diákmunkát vállalni?

Ez talán az egyik olyan kérdés, ami a legfontosabb. Ha diákmunkát szeretnél vállalni az egyetem mellett, akkor először nézd meg, hogy a szabadidődbe mikor férne bele a munka? Nyilván a diákmunka lemondásokkal fog járni, mert például ha esti diákmunkát vállalsz, akkor valószínűleg egy ideig a bulik ki fognak maradni az életedből. Ezeket mérlegeld, hogy mik azok a dolgok, amikről majd le kell mondanod.

Fontos az is, hogy a vizsgaidőszak előtt ne nagyon vállalj el semmiféle munkát, mivel az a tanulás rovására is mehet.

A nyári időszak kifejezetten megfelelő arra, hogy munkákat vállalj, illetve amikor tanítási szünet van. Nézd meg a naptáradat, hogy mikor tudnál dolgozni és keress olyan diákmunkát a honlapukon, amely megfelelő időbeosztással fog tudni alkalmazkodni a szabadidődhöz.

Egyeztess szüleiddel még mielőtt belevágnál a diákmunkába

Vizsgáld meg, hogy milyen költségeid merülnek majd fel egyetemi éveid alatt és ha szükséges, akkor beszéld meg szüleiddel, hogy ők miben tudnak téged támogatni. Nyílván lesz egy alapkeret amelyet biztosítanak számodra. Ha ezt a keretet úgy érzed, hogy túl fogod lépni, akkor érdemes már elgondolkoznod, hogy munkát vállalj egyetem mellett.

Ha szeretnél fesztiválokra járni, akkor bizony oda kell pénz. Ebben az esetben jó döntés, hogy ha munkát vállalsz egyetem mellett. Ha viszonylag "alapjáraton" élsz és nem lesz igényed nagy bulikra, akkor nem feltétlen érdemes elmenned dolgozni.

Viszont azt az oldalát is nézd a dolognak, hogy egy munkahelyen megismerhetsz új embereket, megismerheted az adott vállalat belső működését stb, sőt akár idővel simán fel is vehetnek. Egyszóval nem feltétlen a pénznek kell motiválnia mindenáron. De mindenképpen kalkulálj!

 

 

 

 

 

Diákmunka