AtlaszPartner munkaerőközvetítés - tedd próbára!

Ismerd meg a munkaerő közvetítés fogalmát és előnyeit!

Ismered a munkaerő közvetítés előnyeit? Miért jobb, ha közvetítő cégen keresztül pályázol? És azt, hogy mi a munkaerő kölcsönzés és közvetítés különbsége? Most minden kérdésedre választ kapsz - tarts velünk!

Kezdjük az elején!

munkaerő közvetítés regisztráció

Mit takar a munkaerő közvetítés fogalma? 

Ezzel a szolgáltatással a munkaerő közvetítő cégek segítenek a legmegfelelőbb kollégát megtalálni megbízóiknak, időt és energiát spórolva meg nekik. A munkaerő közvetítés egy bizalmi szolgáltatás, ami összekapcsolja a munkaerő kereső céget és a munkát keresőket.

A sikeres munkaerő közvetítés eredményeként te egy olyan cégnél kezdhetsz dolgozni, ami tényleg a tudásodhoz, tapasztalatodhoz, személyiségedhez illik. Így sokkal jobb az esély arra, hogy hosszútávon is gyümölcsöző lesz köztetek a munkakapcsolat.

A munkaerő közvetítés szabályai közé tartozik, hogy direkt összekötnek a céggel, aztán kiszállnak a folyamatból. Álláskeresőként a munkahellyel szerződsz, nincs köztetetek utána már közvetítő fél, nincs levonás a fizetésedből.

AtlaszPartner digitális állásportál és munkaerő közvetítő

Az Atlasz cégcsoport már 11 éve nyújt komplex szolgáltatást és támogatást a munkaerőpiacon. A számok magukért beszélnek: a 400 elégedett céges partner és 1600 betöltött pozíció mutatja eredményességünket. Állásportálunkon már 30 000 munkakereső tisztelt meg bizalmával minket, akik regisztráltak és feltöltötték adataikat.

Remekül hangzik, ugye?

Hogyan lehetsz te is azok közt, akiknek már segítettünk? Mik a munkaerő közvetítés lépései? Nézzük! 

Hogyan zajlik le a munkaerő közvetítés a gyakorlatban?

Az első lépés a munkát kínáló cég és köztünk, a munkaerő közvetítő között történik: felmérjük, hogy milyen pozícióra, kit, milyen elvárásokkal keresnek. Elkérjük a bért, juttatási csomagot is, hogy teljes képet kaphass a munkáról! Leellenőrizzük a céget, hogy kiszámítható működésű, megbízható partner-e. Ha igen, akkor ezek alapján készül el az álláshirdetés, ez az, amivel Te már találkozol. 

Nézd meg, nálunk milyen aktuális állásajánlatokra jelentkezhetsz!

A letölthető önéletrajzunk segítségével gyorsan el is küldheted a jelentkezésed - ezt vagy az egyik munkatársunk, vagy maga a cég fogadja - mindig látod az álláshirdetésben, hogy kihez kerül a jelentkezésed.

Az önéletrajzok kiválogatását, az interjúk megszervezését is van, hogy a cég kérésére mi, a munkaerő közvetítő cég végezzük, ilyenkor mintegy a cég “előretolt” HR csapataként dolgozunk.

Az utolsó kiválasztási lépés, amikor magával a céggel találkozol, az interjú. Ebbe a körbe már kevesen jutnak be! Itt az alkalom, hogy megnézhesd a vállalkozást, találkozz esetleg a jövőbeni kollégáiddal.

Amennyiben az utolsó interjú is sikeresen lezajlott, jól érezted magad és a cég is melletted döntött, akkor óriási gratuláció! Tiéd az állás!

Hamarosan a munkaadó cég megküldi neked a szerződést, amelyet velük kötsz meg direktben. A munkaerő közvetítés ezzel már lezárult, megkezdődik a munkaviszonyod a céggel, velünk a továbbiakban nem találkozol.

De hogyan tudhatod, megbízható-e a közvetítő? Ismerd meg a cégekre vonatkozó szabályokat és hogy mikre kell figyelned.

vidám munkakereső

Amit a szabályozásról neked is tudnod kell 

Nagyon fontos tudnod, hogy a munkaerő közvetítés engedélyköteles! A cégnek az engedélyszámát mindenhol fel kell tüntetnie, (például a weboldalon, impresszumban, levelezésekben). Legyél bizalmatlan, ha ezt nem találod! 

Bizalmas adatokat kezel minden munkaerőközvetítő, hiszen megkapja a személyes adataidat, az önéletrajzban szereplő információkat.

Ehhez a professzionális szolgáltatáshoz elengedhetetlen a közvetítő cég szakmai felkészültsége, a kiválasztási tapasztalat, diszkréció. Sokrétű feladatot látunk el, és mindezeket természetesen mindezekre törvényi szabályok is vonatkoznak.  

Soha ne jelentkezz olyan céghez, amelyik úgy közvítetíne neked állást, hogy először be kell fizetned egy összeget! A munkaerő közvetítés díja neked mint álláskeresőnek, mindig nulla, ezért a cégek fizetnek, nem az állásra jelentkezők.

Így, hogy már tudod, mikre ügyelj, ha közvetítő céghez fordulnál, nézzünk meg egy visszatérő kérdést. 

Mi a különbség a munkaerő kölcsönzés és a munkaerő közvetítés közt? Vigyázz, sokan keverik!

A munkaerő közvetítés és kölcsönzés különbsége valójában nagyon egyszerű, mégis sokszor okoz zavart.

Amikor bemutattuk a közvetítés folyamatát, a sikeres kiválasztást követően a munkaadó cégtől érkezett meg a munkaszerződés. Az a cég lesz a munkáltatód, ő dönti el a munkafeltételeket, ő adta meg anno, hogy milyen bért kínál neked, és te náluk, az ő állományukban fogsz dolgozni. Tehát a munkaerő közvetítő cég szerepe a döntést követően megszűnik!

Munkaerő kölcsönzés esetén annál a cégnél fogsz helyileg dolgozni, ahová “kikölcsönöznek”, és a feladatokat is attól a cégtől kapod. De a munkaviszonyod a munkaerő kölcsönző céggel lesz, a bér is tőlük érkezik - így nem biztos, hogy ugyanannyi lesz a fizetésed, mint annak, aki közvetlenül náluk dolgozik és nem kölcsönzött munkavállaló. Ilyenkor nem garantálható, hogy hosszú távon egy cégnél fogod a munkát végezni, lehet, hogy idővel máshova kölcsönöznek majd ki.

Remélhetőleg, így már érthetővé tettük a különbséget. Tudod, hogy miben nyújt Neked többet a munkaerő közvetítő cég a netes, virtuális állásportáloknál?  

légy jó helyen

 

A munkaerő közvetítéssel többszörösére nőnek az esélyeid az állásportálhoz képest! 

A munkaerő közvetítés jóval több, mint az állások meghirdetése - az állásportál olyan, mint egy hirdetőoszlop vagy online hirdetőújság. A kontakt ezekben a hirdetésekben a cég, amelyik új kollégát keres. Plusz szolgáltatást se neked, se a munkaadó cégnek nem nyújtanak.

A munkaerő közvetítés során azonban te a közvetítő cég szakértőjével kerülsz kapcsolatba.

Ha kiderül, hogy annak a cégnek, amelyikhez jelentkeztél, nem te vagy a legmegfelelőbb, vagy te úgy látod, mégsem szeretnél ott dolgozni, akkor gyakran a közvetítő azonnal tud neked egy másik munkalehetőséget kínálni. 

Ha a munkaerő közvetítő cég adatbázisában már szerepelsz, a későbbiekben is gyorsan meg tud téged találni, és újra ajánl neked állást - ezzel megtöbbszörözöd az esélyeidet. 

Gyorsan állást szeretnél szerezni? Próbáld meg így!

A munkaerő közvetítő cég, így az AtlaszPartner neked is segít, a te érdekeidet is nézi a közvetítés során - csak neked mindezt díjmentesen.

Megkérdezheted a tanácsadótól, melyek azok a dolgok, amelyekkel vonzóbbá teheted magad a munkaerő piacon, például milyen képzés, vagy tanfolyam elvégzése növelné az esélyeidet.

A munkaerő közvetítésben szerzett tapasztalatainknak köszönhetően az önéletrajzod, motivációs leveled gyorsan ki tudjuk értékelni és segíthetünk abban, hogy lehetne esetleg még profibb. A weboldalunkon önéletrajz sablonok közül is válogathatsz, így biztos minden fontos információ szerepel majd a pályázatodban.

Hogy egy kicsit megkönnyítsük az álláskeresés nehéz időszakát, kedvezménycsomagot is kínálunk neked, hogy kedvezőbb áron telefonálhass, tanulhass vagy kapcsolódhass ki.

Te is szeretnél egy neked való állást - gyorsan? Nézd meg aktuális állásajánlatainkat vagy regisztrálj az önéletrajz-készítéshez és a kedvezményekhez!

Főállású munka