Nyári munka - Ajánlatok DIÁKOKNAK - Válaszd ki a hozzád illőt!

NYÁRI MUNKA ajánlatok DIÁKOKNAK - Válaszd ki a hozzád illőt!

Vége a tanévnek és nyári munka után kutatsz, de nehéz a döntés? Segítek megtalálni a hozzád legjobban passzoló állást! Összegyűjtöttem a főbb személyiségjegyeket és azt, hogy melyikhez melyik a megfelelő nyári munka diákoknak. Szeretnéd megtudni, te melyik kategóriába tartozol?

Magabiztos vagy és könnyen barátkozol? Válassz hostess munkát!

A hostess munkát imádni fogod, ha mindenkivel el tudsz beszélgetni és össze tudsz haverkodni, tehát extrovertált személyiség vagy.

Miért a nyitottabb arcokhoz passzol ez a munkakör? A hostess munkák rendszerint termékpromóciót és rendezvényszervezéssel kapcsolatos feladatokat foglalnak magukba, aminek a kulcsa, hogy könnyen szót érts másokkal és legyen elég bátorságod odamenni idegenekhez.

De mivel is foglalkozik pontosan egy hostess? Sokféle munka tartozik ide: termékkóstoltatástól kezdve, az animátor nyári munkán át a regisztrációs pult kezeléséig rengeteg feladatot vállalhatsz. Ha esetleg hétvégi munka után kutatsz, akkor a hostesskedés jó opció lehet, hiszen sok olyan helyet találhatsz ahol hétvégén pár órában, rugalmas beosztásban dolgozhatsz.

Úgy érzed nyitott, magabiztos személyiség vagy? Akkor nézd meg az aktuális hostess állásajánlatainkat és találj egy szuper állást magadnak!

Telefonos munka a nyári szünidőben - Ha bárkivel, bármiről el tudsz beszélgetni

A telefonos nyári munka diákoknak ideális lehetőség, hiszen légkondis irodából tolhatod végig a hőséget. :) Ha olyan személyiség vagy, aki könnyen szót ért másokkal, mindenkivel el tud beszélgetni, a legvisszahúzódóbbaktól a legbeszédesebbekig, akkor ezt imádni fogod. Fontos persze a türelem, az empátia és a megbízhatóság is, hiszen közvetlenül ügyfelekkel beszélgetsz, akik nem mindig egyszerűek. De te vagy az első ember, akivel beszélnek az adott cégtől és nem mindegy milyen benyomást teszel - van jelentősége, hogy miként dolgozol.

Telefonos munka során is sok különböző féle feladatot kaphatsz. Ha terméket vagy szolgáltatást kell reklámozni, akkor nem hátrány, ha kicsit rámenős-nagydumás tudsz lenni, de ha ügyfélszolgálaton segítesz, inkább a türelmes énedet vedd elő. A telefonos nyári munka Budapesten és vidéken is népszerű, mivel könnyen végezhető és rugalmas időbeosztásban csinálhatod.

Jelentkezz a legdumásabb legdumásabb telefonos diákmunkákra!

Fizikai vagy vendéglátós nyári munka – Ha kemény fából faragtak

vendéglátós nyári munka

Szereted a folyamatos pörgést munka közben és kikészít, ha egy asztalnál kell ülnöd nyolc órán keresztül? Ha bírod a hajtást és jól együtt tudsz működni másokkal, akkor a vendéglátózás vagy más fizikai munka testhezálló feladat lehet. 

Fontos megjegyezni, hogy ezek a melók olyanok számára lesznek befutók, akiknek jó az állóképessége és meg se kottyan nekik, ha a munka során ritkán tudnak csak leülni. Diákként ez szerencsére nem sokszor okoz gondot, ezért ideális nyári diákmunka vagy hétvégi munka lehet a fizikai meló vagy a vendéglátás.

Milyen feladatokkal jár a vendéglátós munka? Általában ebbe a munkakörbe tartozik a rendelések felvétele, kasszázás és bármilyen konyhai kisegítés, de olyan munkahelyet is találhatsz, ahol baristaként dolgozhatsz kávézókban. 

A balatoni nyári munka például szuper lehetőség diákként, hiszen élvezheted a balatoni nyarat, miközben még pénzt is keresel. Általában a strand menti büfékben kell a segítség, szóval kint töltheted a napodat a vízparton.

Ha nem a vendéglátózás a te asztalod, akkor is akad bőven pörgős fizikai munka. Azt gondolod, hogy a fizikai nyári munka gyümölcsszedéssel egyenlő? Nagy tévedés! Hogy egy pár példát említsek: színpadépítős melóval eljuthatsz a legjobb fesztiválokra, raktárosként belekóstolhatsz logisztikába, polcfeltöltőként pedig 1-1 nap alatt egy kisebb vagyont szedhetsz össze. Ha van jogsid, akkor a pakolás mellett dolgozhatsz akár sofőrként is!

Az izmozós munkák ráadásul általában időszakosak, így hétvégi munkaként vagy részmunkaidős állásként is végezheted nyaranta, nem jár túl sok kötöttséggel.

Jelentkeznél valamilyen fizikai diákmunkára? Itt megteheted!

Gyakornoki munka a nyárra - Ha hajt a tudásszomj

Ha szeretsz minden nap újat tanulni, elmélyedni a szakterületedben és azt gondolod, a karrierépítést nem lehet elég korán kezdeni, akkor a gyakornoki pozikat neked találták ki. Egy gyakornoki helyen akkor érzed majd jól magad, ha nem félsz a kihívásoktól, képes vagy önállóan és csapatban is dolgozni.

A nyári munka a nyelvtudás elmélyítésében is segít: simán felszedhetsz némi biznisz inglist, anélkül, hogy extra tanfolyamért kéne fizetni. A gyakornoki pozícióknál a legtöbb nyári munkát angol nyelvtudással tudod elvállalni és egy pár hónap alatt rengeteget fejlődsz, úgy, hogy észre sem vetted. 

Milyen előnyei vannak még a gyakornokságnak? Bár sok mindent egyedül kell csinálnod, kapsz magad mellé egy mentort, aki ellenőrzi a munkádat és visszajelzést ad, mi az amit jól csinálsz és miben kell még fejlődnöd. 

Ezen kívül az egyetemi szakmai gyakorlatodat is letudhatod nyáron gyakornokként. Nyáron rengeteg multi nyitja ki a kapuit: bankok, ügyvédi irodák, marketingügynökségek, gyárak és üzemek várják a tanulókat a nyári szabadságolások idejére. 

Ha pedig jól végzed a munkádat, akkor akár teljes állásban is folytathatod később: melyik cég engedné el a bevált munkaerőt? ;)

Belevágnál a szakmázásba? Itt találod az aktuális gyakornoki lehetőségeket!

IT-s munka a szünetben - ha szeretsz önállóan dolgozni

IT nyári meló

Az IT-s munka a tökéletes választás egy olyan embernek, aki kifejezetten szereti, ha egyedül kell dolgoznia, sőt, még produktívabb is, ha a maga ura lehet. Ezt a személyiségtípust introvertáltnak hívjuk, és nagy tévedés, ha negatív értelemben gondolunk rá. Az introvertáltabb személyek az átlagnál sokkal jobban bele tudnak merülni egy-egy témába, képesek hosszú távon, rendszerekben gondolkodni és egy-egy terület szakértőivé válnak. Nem véletlenül kerültek ki a legnagyobb tudósok introvertált személyek körül. :)

Ha az IT területtel szeretnél foglalkozni, akkor sok részmunkaidős állás között válogathatsz, hiszen az infós feladatokhoz általában csak egy laptop kell. Belefér, ha napi pár órát a koliból, otthonról dolgozol, hiszen az eredményeidre kíváncsiak, nem az arcodra. :)

Foglalkozhatsz webfejlesztéssel, programozással, webshop vagy adatbázisfeltöltéssel. Az se tartson vissza, ha valamelyik programnyelvből még csak kezdő szinten vagy, mert nyári diákmunka esetén úgyis az átlagosnál könnyebb feladatokat kapsz. Bónusz: így simán megtanulod az alapokat és később hasznosíthatod a tapasztalataidat.

Szeretnél olyan IT-s munkát találni, ahol még a fizu is jó? Az Atlasznál rengeteg IT diákmelót hirdetünk, nézd meg őket most!

Irodai nyári munka – ha megteremted a rendet a káoszban

irodai diákmunka

Ha szeretsz egész nap másokkal dumálni és a monoton feladatokkal is ki tudsz egyezni, akkor az irodai munkák lesznek a befutó diákmunkák számodra.

Milyen feladatok is várnak rád az irodai nyári munka során? Általában adminisztratív, számítógépről végezhető munkákról van szó, mint például adatrögzítés, számlák rendezése, HR osztály segítése.

Általában fontosak az alapvető számítógépes skillek és a precizitás, előny, ha beszélsz egy kicsit angolul vagy németül és tudod a Microsoft Wordöt és Excelt kezelni. Ha ez megvan, a többire általában a konkrét munka feladataira már a helyszínen betanítanak.

Kíváncsi vagy hol található a legjobb irodai nyári munka? Akkor nézd meg a meghirdetett irodai diákállásainkat!

Magadra ismertél valamelyik nyári munkánál? 

Ne feledd: az élet nem fekete és fehér, így lehet, hogy minden munka során találsz olyan feladatokat, amik kevésbé illenek hozzád, de olyanokat is, ahol te skilljeid nélkülözhetetlenek. Ha megtetszett valamelyik munkakör, akkor regisztrálj hozzánk 2 perc alatt a mobilodról, vagy csak nézd meg az aktuális ajánlatainkat. A regisztrációhoz tényleg csak egy e-mail cím kell, így pikk-pakk meg is lesz a fiókod. Vágj bele a diákmelóba, regisztrálj hozzánk

Diákmunka