Adminisztrációs diákmunka

ADMINISZTRÁCIÓS DIÁKMUNKA

Te is vállalnál adminisztrációs diákmunkát?

 

Számos diákmunkából lehet válogatni, de az egyik favorit az adminisztrációs diákmunka. Az adminisztrációs munka  kényelmes számítógépes vagy papírozós munkát jelent irodai környezetben, bár néha ezen is túlmutathat. Általában az elvárás, hogy a Word-ot és az Excelt alapszinten tudj kezelni. Az is nagyon fontos, hogy rendszerben tudj gondolkozni és képes legyél az önálló munkavégzésre is, mivel ebben a pozícióban elengedhetetlen. Általában aki adminisztrációs diákmunkát vállal, az főleg ülő munkát végez. Ha ez számodra nem túl vonzó, akkor érdemes könnyű fizikai diákmunka után nézned. (pl. dobozpakolás)

Adminisztrációs diákmunka - Ezekre a feladatokra számíthatsz!

Számos feladatod lehet amikor adminisztrációs diákmunkát vállalsz. A munkakör lényege az, hogy a vállalat dolgozóinak a munkáját támogasd. Nézzünk meg néhányat, hogy mire számíthatsz.

Adatrögzítés

Az adatrögzítés például tipikusan olyan feladat, amihez szükség lehet Excel tudásra vagy ismerni kell az adott vállalat belső rendszerét. Az adatrögzítés mindig az ott dolgozók munkáit támogatja. Sok esetben az is jellemző, hogy az adott vállalat egy egyedi adatbázis rendszert használ. Ebben az esetben betanítják természetesen a diákoknak a használatát. Néha az is előfordul, hogy  egy vállalat az Excelt használja adatbázis építésére, így könnyen lehet, hogy magasabb szinten kell majd értened az Excel táblázatkezeléshez. Egyébként az Excel mellett a Microsoft Word is alapkövetelmény szokott lenni.

Papírmunkák, postázások

Ezek mind részei lehetnek az adminisztrációs diákmunkáknak. Ha ügyesen csinálod, akkor nagyban hozzájárulsz ahhoz, hogy sokkal gördülékenyebben menjen az adott vállalatnál az információáralmlás és a munka. Papírmunkák közé sorohatjuk a szkennelést,  beérkező és kimenő levelek rendszerezését, nyomtatások vagy a dokumentumok megfelelő lefűzését. Az is könnyen elképzelhető, hogy megkérnek, hogy egy-egy tárgyalásra kávét kínálj fel a vendégeknek stb. 

Emailek, kapcsolattartás

Elképzelhető, hogy külsős cégekkel kell majd emailezned, tárgyalási időpontokat leegyeztetni velük. Nagyon fontos egy nagyobb cégnél, hogy a belső kommunikáció ne sérüljön. Könnyen lehet, hogy te fogod egyeztetni a "házon belüli" meeting egyeztetéseket, kommunikációs közvetítéseket. Természetesen számos más kapcsolattartási feladat létezik még, most csak kiemeltünk néhányat.

 

Na de mennyit fizetnek egy adminisztrációs diákmunkára?

Általában valamivel kevesebb összeget fizetnek egy adminsztrációs diákmunkáért, mint egy könnyebb fizikai diákmunkára, de azért ez cégre is válogatja:). Ha budapesti diákmunkák at keresel, akkor ott magasabb órabér érhető el, mint a vidéki városokban.

Az irodai adminisztrációs diákmunka nagyszerű lehetőség arra, hogy betekintést nyerj egy vállalat belső működésébe és ha ügyesen helyt állsz, akkor még szuper kapcsolatokat alakíthatsz ki. Sőt a legjobb esetben át is vehetnek idővel főállásban, hogy ha a státuszod már nem diák.

Az adminisztrációs diákmunka azért is nagyszerű, mert egyenlőnek érezheted magadat az ottani dolgozókkal. Nem érezhető a megkülönböztetés, nem fognak rád másként nézni, mert diák vagy. Egyszóval egyenértékű vagy a kollegákkal. Az meg pláne, hogy könnyen kialakítható új baráti kapcsolatok is.

Ha úgy érzed, hogy alkalmas vagy az adminisztrációs pozícióra és megvan hozzá az alap tudásod is (tudod Excel és Word), akkor gyere és nézd át az adminisztratív diákmunkáinkat.

Amit fontos még tudnod, hogy az adminisztrációs diákmunka a legtöbb esetben hétköznapi munkát jelent, ezért, hogy ha hétvégi diákmunkát keresel, akkor ez a pozíció nem lesz számodra az ideális.

Diákmunka