Diákmunka 16 éves kortól - gyere és keress pénzt!

Diákmunka 16 éves kortól - gyere és keress pénzt!

 diákmunka 16 éves kortól

A diákmunka 16 éves kortól elérhető a legtöbb diákszövetkezetnél, így nálunk is. Hogy ennek mi az oka? Ebben a cikkben részletesen elmagyarázzuk, hogy 16 éves korod előtt miért nem tudsz munkát vállalni és milyen lehetőségek nyílnak 16 és 18 éves korod között.

18 éves korod alatt még fiatalkorú vagy, ezért sokkal szigorúbb előírások vonatkoznak arra, hogy hol és hol nem dolgozhatsz. Bár bosszantó, ha álmaid munkájára be sem adhatod a jelentkezésedet, hidd el, ezek a törvények, szabályok azért vannak, hogy téged megvédjenek.

Csekkold le az diákmunkákat, amelyeket 16 éves korod betöltése után már simán elvállalhatsz!

Diákmunka 16 éves kortól - de közben ott a suli is?

16 éves korodban még suliba kell járni - bár valószínűleg néha már kicsit unod az egyforma középsulis mindennapokat. Mégis, ez az elsődleges, hiszen ezek az évek arról szólnak, hogy a saját képzésedre koncentrálj! Ez az oka, hogy a törvények nem engedik, hogy túlórát vagy éjszakai munkát vállalj. A fiatalkorúságod következménye az is, hogy még nem szerződhetsz önállóan - ehhez a szüleid engedélye és segítsége szükséges.

Milyen lehetőségek nyílnak a diákmunka keretein belül - középsuli mellett?

Jó hírem van, rengeteg munkalehetőség áll előtted! Elérhető diákmunka 16 éves kortól a hostess, vendéglátós és a raktári diákmeló is: egész műszakokat, vagy félidős munkát is találhatsz a hétvégékre vagy a szabad estéidre.

 diákmunka 16 évesen

Vendéglátós, konyhai, gyorséttermi munkák tárháza vár rád nálunk. Érdekelne KFC diákmunka Budapesten és országszerte a nagyobb városokban? Szívesen sütnél pizzát a Pizza Hutban? Vagy inkább pultosként dolgoznál valamelyik plázában? A legjobb helyen jársz. Ezeknél a munkáknál nem árt, ha jó erőben vagy - pörgős tempó, fiatal, jó hangulatú csapat és fokozatosan emelkedő órabérek várnak! A vendéglátózás jól illeszkedik a sulihoz, de tökéletes nyári diákmunka is 16 éves kortól.

Raktári pakolást, egyszerű csomagolást, címkézést is könnyen találhatsz. Dolgozhatsz játékraktárban vagy édességüzemben - csak rajtad áll. Ezek monoton feladatok, de dolgozhatsz a barátaiddal együtt vagy néha zenét hallgatva, a fizu pedig szépen gyűlik! Az ilyen szerelős, csomagolós diákmunka 16 éves kortól elérhető és Budapesten minden héten akad belőle.

Leginkább a hétvégéken szeretnél dolgozni és imádsz emberek között lenni? A promóciós, host és hostess feladatok lesznek neked tökéletesek. Hétvégi napokon, egy-egy márka képviselve, kóstoltathatsz termékeket vagy segíthetsz a termékek kiválasztásában különböző áruházakban, plázákban vagy rendezvényeken. Szuper órabérek, gyorsan telő munkaórák és az emberek forgataga vár rád!

Amit 18 éves korodig hanyagolni kell, azok a pénzkezeléssel járó pozíciók, mint a kasszázás, valamint a szakmai tudást igénylő diákmunkák. Ezeket a cégek inkább már fiatal felnőttekre, egyetemi tudással rendelkező hallgatókra bízzák.

Szíved szerint a suli helyett is dolgoznál már?

Ha a sulis anyagot épp nem tartod elég érdekesnek, akkor vedd kézbe az irányítást és tanulj meg önéletrajzot készíteni, hozd magad képbe az adózásról és kezdj el felkészülni az állásinterjúkra. Ha ilyen szemmel nézed, több hasznos infót találsz majd a középiskolai infó órán a Word feladatokban, a matek százalékszámításaiban és magyar óra retorikaanyagaiban is…

Ott van ám a megfejtés, csak kicsit gyakorlatiasabban kell hozzáállni. Fontos, hogy a suliban jól teljesíts, így mindenképpen fordíts elég időt a tanulmányaidra is - így leszel egy lépéssel közelebb az igazán szuper állásokhoz később!

Diákmunka 16 éves kortól a nyárra

Addig is, a legnagyobb dobás a nyári diákmunka - 16 éves kortól már tengernyi munkalehetőség akad a szünetben! Érdemes minél hamarabb elintézned a regisztrációt, hogy a tavasz vége felé elsőként csaphass le a legjobb diákállásokra. A legtutibb balatoni büfés diákmelók, a fesztiválos munkák nagyon gyorsan elkelnek. Hogy mi is a regisztráció? És hogyan kell jelentkezni egy állásra? Mutatjuk!

Nézzük meg, hogy miként válik elérhetővé számodra a diákmunka 16 éves kortól!

nyári diákmunka 16 éves kortól

A diákmunka elvállalásához 2 lépést kell megtenned. Elsőként regisztrálni kell a diákszövetkezethez, le kell szerződni velünk, hogy a szövetkezet tagjává válj. Innentől leszel jogosult rajtunk keresztül dolgozni és igénybe venni az összes csúcs kedvezményt, ami minden AtlaszDiák számára jár.

Ehhez az kell, hogy a szüleid aláírjanak egy engedélyt, miszerint hozzájárulnak, hogy 16 éves kortól diákmunkát vállalj. A regisztrációhoz kelleni fog egy saját névre szóló bankszámla, saját adókártya, keresd elő ezeket a papírokat is! :) És persze legyen nálad a személyi igazolvány, lakcímkártya és az érvényes matricával ellátott diákigazolvány is mindenképp.

A diákmunka adózás kapcsán írtunk részletes cikkeket, hogy képbe hozhasd magad a bruttó nettó órabérek kapcsán. Ha érdekel, csak kattints!

Ha a diákszövetkezeti regisztrációval megvagy, már segítünk is válogatni az elérhető diákmunkák közül! A következő lépés azután jön, ha megtaláltad azt, ami a legjobban tetszik számodra. Alá kell írnod egy megállapodást, szerződést a konkrét, kiválasztott munkára.

Innen már kezdődik is a meló: az előre megbeszélt időpontban mehetsz dolgozni vagy a betanításra, attól függően, hogy mire esett a választásod. Minden munkaórádat fel kell vezetned a weboldalon az e-jelenléti ívre, és a hónap lezárása után 10-én érkezik a bankszámládra a fizetés. Egyszerű és nagyszerű!

Gyere és nézd meg a suli után és a hétvégén elvégezhető diákmunkákat - gyűjtsd össze a laptopod, a nyelvvizsgád vagy a karácsonyi ajándékok árát! Regisztrálj és jelentkezz a kedvencedre most! 

Diákmunka