FESZTIVÁL MUNKA: a nyár legjobb diákmunkája!

FESZTIVÁL DIÁKMUNKA - A nyár legjobb diákmunka lehetősége!

A fesztivál diákmunka a nyári szünidő egyik legkeresettebb lehetősége, nem véletlenül. Megmutatjuk, nálunk az Atlasznál mit is takar ez, mire számíthatsz és hogy kinek való a nyári munka fesztivál verzióban!

Nyár = fesztiválok

nyári diákmunka fesztiválon

Végre vége a sulinak, jöhet a lazítás, a jól megérdemelt kikapcsolódás és közös élmények a barátokkal. Ugyanakkor az sem árt, ha nem telik el haszontalanul a nyár, ráadásul a sok szórakozást valamiből finanszírozni is kell...Ha szeretnéd a lehető legtöbbet kihozni a nyárból, a fesztivál diákmunka neked való!

Munka a Sziget vagy Volt fesztiválon? Netán a Balaton Sound-on? Esetleg az EFOTT, SZIN, Strand, és egyéb kisebb-nagyobb fesztiválok vonzanak? Mit szólnál, ha ezekre idén úgy jutnál el, hogy nem kell fizetned érte, sőt, a fesztivál munka fizetés ellenében válna a nyarad meghatározó élményévé? Így egyszerre pipálhatod ki a szórakozást és munkát, így még több minden fér bele a sulikezdésig - időben és anyagi értelemben is.  

Regisztrálok AtlaszDiáknak!

A legmenőbb nyári elfoglaltság: fesztivál diákmunka

Mivel diákmelóról van szó, fesztiválos munkáinkra is érvényesek bizonyos szabályok: feltétel a betöltött 18. életév, és az, hogy legyen aktív vagy passzív nappali tagozatos hallgatói jogviszonyod. Így a fesztivál diákmunka legfőképp akkor áll nyitva előtted, ha egyetemista vagy.

És hát valószínűleg ebben az életszakaszban is értékeled leginkább a fesztiválon való munka lehetőségét: úgy kereshetsz pénzt, hogy közben a szórakozásra, ismerkedésre és új élményekre is nyílik esélyed. Nem csoda, hogy a nyári alkalmi diákmunkák közül ezek a legnépszerűbbek, ugye?

Mi is az a fesztivál munka?

Egy ilyen volumenű rendezvényen rengeteg féle feladat elvégzéséhez kellenek emberek: a kitelepült vendéglátóhelyek miatt van fesztivál pultos munka, az adminisztratív és koordinációs tevékenységek pedig hostesseket igényelnek. A fesztivál önkéntes munkák is évről-évre népszerűbbek - ezek esetében sokféle kötelezettséged lehet.

És amire elsőre lehet nem is gondolunk: rengeteg ember kell a helyszín kialakításához.

Ez konkrét fizikai munkát jelent: pl. segédkezést színpadépítésben és -bontásban, sátrak felépítését, terelőelemek telepítését, talajtakarás kihelyezését, pakolást és raktározást. Sőt, ez akár a pihenők, ruhatárak, akár backstage-ek berendezését, illetve dekorációs feladatokat is takarhatja.

Kinek ideális ez a diákmeló?

Tehát komoly fizikai munkavégzésre kell számítani, így akkor jelentkezz, ha erős, jó fizikummal rendelkezel és nem akadály 10-20 kilós elemeket pakolgatni egész nap.

A fesztivál diákmunkák szezonja tavasz végétől az őszi szezon elejéig tart. Szóval, ha bírod a gyűrődést és esetleg több fesztivált is végignyomnál, nincs akadálya: a fesztiválok szezonja kiválóan összeegyeztethető az egyetemi tanrenddel.

Ha gondolkozol azon, hogy idén kipróbáld a fesztivál nyári munkát, akkor ne nagyon halogasd a jelentkezést!

Tudnod kell ugyanis, hogy az ilyen típusú diákmunkára hamar elfogynak a helyek (akár 1-2 hét alatt!). Ezért már hónapokkal a munka előtt érdemes regisztrálni, hogy azonnal tudj a lehetőségekről. Ha pedig már megvan az időpont, ne késlekedj, jelentkezz, ha szeretnél élni a lehetőséggel.

Ugyanakkor a korai jelentkezés nem jelenti azt, hogy nem kell alaposan végiggondolni a döntésedet. A bulika csak akkor adott, ha a meló is fullosan megy, biztosan ráérsz és lehet számítani rád. Komoly teherbírású, kitartó, talpraesett és felelősségteljes diákokra van szükség a fesztiválon való munkákhoz.

Fesztivál diákmunka - Mire számíts, ha bevállalod?

Mindezek fényében ne tévesszen meg a fesztivál diákmunka: ez egy kemény meló. Azt is érdemes belekalkulálni, hogy a munkavégzés legtöbbször a szabadban történik, és bizony nyáron ez gyakran jelent hőségben, vagy zivatarok után épp sárban való melózást. Cserébe jól lehet keresni vele, és a munkád végeztével alkalmad nyílik a fesztivál felfedezésére, koncertezésre, arconpörgésre - meló utáni lazításként akár a kedvenc bandádat láthatod élőben!

Ráadásul, ha a haverokkal együtt jelentkeztek, életre szóló élmény lehet: egy nagy közös kaland lesz az egészből, amit évekig fogtok emlegetni.

Amiről azonban még érdemes tudni: fesztivál diákmunka esetén amellett hogy belépőt kapsz, a rendezvény területén lévő sátrazást is biztosítják neked! Tekintve, hogy például a Szigeten mennyivel többe kerül a “bentlakós” jegy, ez is egy szuper lehetőség. De ha nem bírod a kempingezést és a puritánabb körülményeket, akkor ez a munka nem neked való. 

Ha viszont a fesztiválélményt szerinted is csak megdobja a sátrazás, itt a helyed - és készítsd a hálózsákod! ;)

fesztivál diákmunka bulizással

“Előbb a munka, aztán a szórakozás”

A munkák végeztével a karszalagoddal a karodon tényleg csak rajtad múlik, mennyire használod ki a fesztivál egyéb lehetőségeit és programjait.

Senki sem tiltja meg neked a bulizást, de ha másnap nem jelensz meg kellő időben és/vagy állapotban a munkára, az akár elbocsátással is járhat. Amikor nehezebb elemeket pakoltok, akkor nem fér bele a "gyümölcsnap" másnapja, mert seperc alatt megvan a baleset. Azaz, a party nem mehet a meló kárára, hacsak nem akarsz idő előtt távozni a fesztiválról...

Fesztivál munka és utazás? Igen!

fesztivál munka külföldön közösenMeghoztuk a kedvedet? Tudjuk még tovább fokozni: a külföldi fesztivál munka sem álom többé, sőt! Gyakran keresnek diák munkaerőt például osztrák fesztiválokra - és eddigi tapasztalataink alapján ezt különösen szokták élvezni a jelentkezők!

Gondolj csak bele: a külföldi fesztivál munka pénzkeresési, szórakozási és utazási lehetőség egyszerre! Ezek esetén így még inkább ajánljuk, hogy barátokkal, tesókkal, nagyobb társasággal együtt jelentkezz. Hiszen amellett, hogy jó társaságban repül a munkaidő, afféle közös kis nyaralásként tudhatjátok le az egészet. Ezalatt biztos hogy sok maradandó élménnyel gazdagodtok - na meg a fizetésetekkel, ami akár megalapozhatja a nyár következő nyaralását! ;)

Fesztivál munka jelentkezés - ne bízd a véletlenre!

Érdekel a fesztivál nyári munka? A haverokkal bebiztosítanátok magatokat a szünidőre? Regisztrálj mindössze egy email címmel, 2 perc alatt az ATLASZMUNKAK.hu állásportálunkon, így biztosan nem fogsz lemaradni, mikor elindul a jelentkezés és másodperceken múlik a bekerülésed.  

NAGYSZÍNPAD, JÖVÖK!

Szeretnél nyáron dolgozni, de a fesztivál diákmunka nem igazán a te világod? Olvasd el blogbejegyzésünket a legjobb lehetséges nyári diákmunkákról, vagy az 5 legnépszerűbb szünidei melóról - biztos, hogy találsz kedvedre valót! ;)

Diákmunka