ÖNÉLETRAJZ SABLON - letölthető

ÖNÉLETRAJZ SABLON - letölthető

Az önéletrajz sablon nagy segítséget jelent a gyors pályázáshoz, de épp a sablonosságában rejlenek a hátrányai is. Fontos, hogy a sablon a személyiségedet a legjobban tükrözze, mert ez a legelső benyomás, melyet leendő munkaadód kap rólad. Ha kellemes érzést keltesz, és a végzettségeid is megfelelnek, te leszel az, akit először interjúra hív. Egy önéletrajz igen sok apró részletből és információból tevődik össze. Most megmutatjuk, hogyan rakd össze, mire figyelj, hogy tökéletesre sikerüljön, és egyenes út vezessen a személyes találkozásig.

Regisztrálj nálunk 2 perc alatt és letöltheted az adataid alapján automatikusan elkészülő önéletrajzodat!

nő örül önéletrajz sablon felett

Az önéletrajz a te bemutatkozásod

Az önéletrajz az egyetlen esélyed, hogy felkeltsd az interjúztató érdeklődését, ezért minden részletre oda kell figyelni. Az idősebb korosztálynál, illetve néhány munkahelyen még a klasszikus önéletrajz formátumot kérik, de a sok helyen már az extravagánsabb külalakban íródott cv a nyerő.

A kiindulási pont: a bemutatkozásodban szerepeljenek a személyes adataid: név, lakcím, elérhetőségek. Az életkorod, születési dátumod nem kötelező adat, de feltüntetheted.

Utána következnek a tapasztalataid: az iskolai végzettségek, az előző munkahelyek, szakmai tapasztalatok és gyakorlatok. Érdemes a legutóbbival kezdeni, hogy lássák, mi volt az előző munkahelyed és időben visszafelé haladni. Végül az egyéni készségeid is kapjanak helyet: értesz-e valamilyen gép kezeléséhez, szoftver használatához, milyen nyelven beszélsz.

Ezek a részek a hagyományos önéletrajz sablonban mind szerepelnek. Ha szükséged van egyre, csak regisztrálj: nálunk csak be kell írnod az információkat a profilodba és fel kell töltened a professzionális fotód: máris legeneráljuk a letölthető önéletrajzodat.

Amennyiben szakmai önéletrajzot kérnek, akkor egy kicsit mélyebbre kell ásnod, ezeket egy külön cikkben foglaltuk össze. Itt olvashatsz még többet a szakmai önéletrajzról.

A jó profilfotó titkai

A fénykép igen fontos rész, hiszen mindenki szereti archoz kötni a kapott információt, arról nem is beszélve, hogy a fotó igen sokat ad az első benyomáshoz. Akad viszont jó néhány szabály, amit szem előtt kell tartani, hogy a megfelelő kép készüljön rólad.

Fontos figyelni a következőkre:

- környezetre

- ruházatra

- fényviszonyokra

- arckifejezésre

Semmiképp se a síelésen vagy a nyaraláson készült képről vágd ki a portrédat és ne spagetti pántos nyári ruhában készüljön a profi fotó sem. Igyekezz olyan képet csináltatni, ahol semleges háttér előtt, elegáns öltözetben állsz. Legyél visszafogott, de nem unott. Mosolyogj őszintén, de ne túlozd el. Légy önmagad!

A fényviszonyoknak is jelentősége van. Rossz hatást kelt, ha fehér fal előtt és rossz fények mellett készül a fotó, hiszen sápadtabbnak tűnsz majd, vagy nem leszel látható. Ha nincs lehetőséged profi fényképészhez menni, kérjél meg valakit, aki segít neked és törekedjetek a legjobb kép elkészítésére a fentiek alapján.

Minél magasabb pozícióra jelentkezel, annál jelentőségteljesebb a tökéletes fénykép megléte, hiszen egyre nagyobb lesz a versenyhelyzet.

Fontos: ha egyáltalán nincs megfelelő képed, akkor szerencsésebb, ha anélkül küldöd el jelentkezésed, mintha egy autóban ülős szelfit foglalnál bele.

A motivációs levelek időszakának vége?

A motivációs levél és az önéletrajz évtizedekig kéz a kézben jártak, mindkettőre szükség volt egy állás megpályázásához. Ebben a levélben kellett megfogalmazni, milyen indíttatásból szeretnénk az állást, illetve milyen személyes képességekkel tudnánk leendő munkahelyünk sikeréhez hozzájárulni. Persze munkavállalói oldalról néha fogós volt: pénzt szeretnék keresni, de hogy írjak ebből egy levelet? Ha nem is írsz motivációs levelet, érdemes a szakmai motivációidat végigvenni, legalább az interjú előtt: sokkal meggyőzőbb leszel.

Napjainkban elég sok vállalatnál már nem kérik ezt a fajta bemutatkozást, esetleg rövid videóval váltják fel a klasszikus, írott formát. Ha a cég nyitott rá és igazán hatásos szeretnél lenni, akkor mutatkozz be egy félperces videóval - biztos, hogy a HR-es felfigyel majd rád. Itt is vedd figyelembe azokat a szempontokat, amiket a fotónál összegyűjtöttünk: ne a konyhából live-olj egyet! :)

önéletrajz sablon írása

Az önéletrajz sablon előnyei

Egy letölthető, kész önéletrajz sablonnal igen sok segítséget kaphatsz. Kezdőként, mikor először kell ilyen anyagot megírnod az is már sokat jelent, ha van egy szamárvezetőd, hogy mi mindent kell beleírni. Egy sablonból ihletet tudsz meríteni, nem neked hosszú órákat töltened azzal, hogy összeszedd, pontosan milyen adatokra és milyen formátumban van szükség. Ha sablont használsz, garantáltan minden fontos információ belekerül.

Angol nyelvű önéletrajzra van szükséged? Ilyenkor sem kell kétségbe esned. A formátum nagyságrendileg ugyanez lesz, csak a címek, dátumok, telefonszámok írásánál igazodj az angol írásrendhez.

Ha egyetemi jelentkezéshez, szakmai gyakorlathoz vagy nemzetközi céghez jelentkezel, gyakran előkerül az Europass önéletrajz fogalma. Ez egy önéletrajz sablon, amely megfelel a nemzetközileg egységes formátumnak. A weboldalon sorról sorra kitöltheted a kért információkat és a végén csak le kell töltened a kész angol nyelvű, Europass önéletrajzodat.

A bőség zavara, avagy tippek, hogy válaszd ki a neked megfelelőt

A számodra megfelelő önéletrajz sablon kiválasztása attól is függ, hogy milyen pozíciót szeretnél megpályázni. Egy irodai munkához tökéletes lesz a fényképes önéletrajzod, de egy kreatív pozícióban már nem fogod vele megütni a mércét.

Ha olyan állást szeretnél elnyerni, ahol a weboldalkészítési skill alapvető, akkor rögtön egy egy oldalas CV-weboldallal mutatkozz be. Két legyet egy csapásra, nemde?

Amennyiben grafikusként, illusztrátorként, kreatív szakemberként szeretnél elhelyezkedni, akkor jöhetnek a különféle, grafikus alapú önéletrajzok. Ne told túl, egy neonnarancssárga motívumoktól hemzsegő CV nem lesz nyerő, maradj inkább a letisztultabb formáknál, a pofás grafikonoknál és pár szín összehangolt használatánál.

A logika ugyanaz: mindig vizsgáld meg, hogy milyen a cég, milyen a konkrét pozíció és ehhez illeszkedve készítsd el az egyedi bemutatkozásodat.

önéletrajz sablon egyeztetése

Hogy segítjük mi az AtlaszPartnernél a sikeres állásjelentkezésed?

Több oldalról is támogatunk abban, hogy megtaláld az ideális álommelót. Egy egyszerű regisztráció az e-mail címeddel és mindenhez hozzáférsz!

Először is, minden egyes állásunknál feltüntetjük a bért és a juttatási csomagot. Kevés helyen találkozol ilyen részletes álláshirdetésekkel, ahol világosak a feltételek, de mi csak olyan cégek hirdetéseit tesszük közé, akik megadják ezeket az infókat. Online, 2 perc alatt jelentkezhetsz bármelyik állásra, hogy minél kevesebb idődet vegye el az álláskeresés.

Az önéletrajzodat is egyszerűen elkészítheted a weboldalon: csak a profiladatokat kell kitöltened és máris 3 különböző stílusú CV közül választhatsz. Egy kattintás és küldheted is bárhova!

Ráadásul egy komplett kedvezményprogrammal várunk, ahol a nyelvtanulásodat, jogsi-szerzést, mobilnetezést, telefonálást kikapcsolódást és az utazást is támogatjuk. Nézz körül, hátha találsz egy szimpatikus ajánlatot!

Amit ígérünk, azt megtartjuk. Te egyértelműen láthatod, hogy mit kínálunk mi, mit kínál a cég és eldöntheted, hogy szimpatikus-e az állás. Vágj bele és tégy egy próbát velünk!

Regisztrálok!

Főállású munka