Bérkalkulátor: bruttó-nettó órabér számítás DIÁKOKNAK

Bérkalkulátor: bruttó-nettó órabér számítás DIÁKOKNAK

Bruttó-nettó órabér kalkulálás: mit is jelent pontosan? Mekkora összeget kapsz kézhez diákként a munkádért cserébe? Ha elolvasod a cikkünket, akkor garantáltan képbe kerülsz a bruttó és nettó bér közötti különbséggel, úgyhogy magabiztosan vállalhatsz diákmelókat.

nettó bruttó órabér kiszámítása

Bruttó nettó órabér: most akkor melyik micsoda?

Ha új vagy a munka világában, akkor bizonyára nem tudod pontosan miért van bruttó-nettó bér, vagy miért vannak adóterhek általában. Semmi gond, mi összefoglaljuk a legfontosabbakat. Adókat és járulékok, azok, amelyet a megkeresett fizetés után be kell fizetni az államnak, az adóhatóságon keresztül. Így mindenki hozzájárul a közös költségek - oktatás, egészségügy, stb. - rendezéséhez. Diákként csak egyetlen egy adót kell fizetned, ez pedig a személyi jövedelemadó, vagy rövidítve: SZJA. A személyi jövedelemadó jelenleg 15 százalék, tehát a fizetésed után ezt az összeget kell befizetni.

Ebből hogy lesz a bruttó-nettó órabér? A bruttó béred az az összeg, amiből semmilyen adó és járulék nem került még levonásra, tehát ez még tartalmazza az adót és a fizetést is. A b betű formára bucibb, jegyezd meg erről, hogy ez az, amiben még minden benne van! ;) A levonás után megmaradó összeg a nettó bér, ami már a tiéd, a bankszámládon landol és elköltheted.

A bruttó nettó bér fogalma diákként

diákmunka bruttó nettó órabér

Diákként 15 százalék személyi jövedelemadót kell csak fizetni, így különleges helyzetben vagy: a bruttó és a nettó órabéred között mindössze 15 százalék különbség lesz. Ezért egyszerű a diákmunka adózás! Bruttó 1200 forintnyi órabérből te nettó 1020 forintot vihetsz haza - az adót a munkáltatód, jelen esetben a diákszövi fizeti be a hatóság felé.

Online bruttó nettó bérkalkulátor - új köntösben, chatbotként

Nem akarsz folyton matekozni? Csekkold le a bérkalkulátor chatbotunkat, aki pillanatok alatt vált neked oda-vissza bruttó-nettó órabért! :) Tehát nettó bérkalkulátor meg bruttó bérkalkulátor is egy - kedves - személyben. :) Nincs is másra szükség, mint a Messengeredre - írj rá, dumálgass vele és számold ki a bruttó nettó órabéred, a heti vagy havi béred.
Ha szimpi vagy neki (és persze, hogy az vagy) még gifeket is kaphatsz tőle. ;) Próbáld ki most!

Miért adózunk a bruttó jövedelmünkből?

Fontos és jogos kérdés. Miért kell a közösbe befizetni az általam megkeresett pénzből? A válasz persze az orrunk előtt van: közút, közegészségügy, közoktatás, közlekedés… ezek nem ingyen és maguktól működnek, hanem az adók segítségével az állam üzemelteti őket. Onnantól, hogy belépsz a munka világába, te is hozzájárulsz ezek működtetéséhez. Légy büszke magadra! ;)

A bruttó nettó bér kiszámítása felnőttként, főállású munkavállalóként már bonyolultabb, mert olyankor már nem csak személyi jövedelemadót kell fizetni: nagyjából a bruttó fizetés egyharmadát elviszik a különféle adók és járulékok. Ezek felelnek a későbbi nyugdíjért, az egészségügyi ellátásért és így tovább.

Diákként abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy amíg tanulsz, addig alanyi jogon jár az egészségügyi ellátás számodra: gondoltad már, hogy az egyetem előnyei közé tartozik, hogy ellát a háziorvos, mikor fáj a torkod? ;) A diákmunka 16 éves kortól már elérhető suli mellett: próbáld ki magad!

Mit adtak nekünk a római...a diákszövetkezetek?

A diákszövetkezet nem csak a bruttó nettó órabér számításban segít, ám. Védjük a jogaidat a cégekkel szemben és garantáljuk, hogy a hó végén, a cég utalásától függetlenül te megkapod a fizetésedet.

Az Atlasz Iskolaszövetkezet weboldala virtuális állásportálként is működik, előszűrt, ellenőrzött cégek diákmunka hirdetései között keresgélhetsz. Ha egy szóval kéne összefoglalni, akkor: biztonság.

A diákszövi további előnye, hogy nem egyedül kell összetett munkaszerződést bogozgatnod, hanem egy ellenőrzött, átlátható szerződést írsz alá velünk, a diákszövetkezettel. Az online megoldásoknak köszönhetően akár otthonról is aláírhatod az e-szerződést, szóval simán átolvashatod a szüleiddel vagy egy barátod segítségével.

Az Atlasz Iskolaszövetkezetnél mi minden egyes munkánál leellenőrizzük a munkát adó céget, hogy minden előírt feltételt biztosítsanak majd neked a munkád során. Legyen pihenőidőd, fizessék az utazásodnak legalább egy részét, legyen innivaló, meleg ital, ha olyan a feladat.

Gondolj úgy a diákszövetkezeti tagságra, mint egy átmenetre a suli és a munkaerőpiac között, hiszen megkapod a kellő segítséget a kezdeteknél, de amikor később magadtól keresel állást, már meglesz a kellő tapasztalatod és nem fogsz elveszni.

Bruttó nettó órabér a diákszövetkezeteknél: erre figyelj MINDIG!

bruttó nettó órabér számítása

A bruttó-nettó órabér számítása most már nem fog megzavarni, ugye? A buci bruttóból levonunk 15 százalékot és megkapjuk a nettó bért. No, ezt érdemes csekkolni minden egyes álláshirdetésnél: bruttó vagy nettó bér van meghirdetve?

A bruttó nettó órabéren felül pedig a juttatási csomagot is fontos ellenőrizni: fizetik a bejárást? Van korlátlan üdítő, kávé a céges ebédlőben? Jár esetleg meleg ebéd, vacsora? Van hetente gyümölcsnap? Netán kapsz céges mobilt, tömegközlekedési bérletet?

Nem érdemes elsiklani ezen részletek felett, hiszen ha neked már nem kell fizetni ezekért a dolgokért külön-külön, akkor a fizudból sokkal több a zsebedben marad. Tehát a juttatási csomag különböző elemei több fizetést is jelentenek - figyelj erre, amikor két állást összehasonlítasz.

Regisztrálj az AtlaszDiákhoz magas bruttó órabérekért!

Nálunk egy fiatalokból álló, lelkes csapat vár, akik gyorsan válaszolnak neked és szívesen segítenek a munka kiválasztásában és elkezdésében.

A legmenőbb, legpörgősebb cégekkel vagyunk kapcsolatban, így dolgozhatsz nagy bankoknál, de rád vár a gyorsétteremi KFC diákmunka is!

Online megoldásokat fejlesztünk az összes ügyintéznivalóra: e-szerződés, e-jelenléti ív, e-... na jó, szóval online videós beszélgetések.

Minimálbér 2019-ben? De nem neked: nálunk csupa magas órabérű diákmelót találsz, ahol akár már a későbbi karriereden is dolgozhatsz.

Bruttó-nettó órabér...és juttatási csomag! Elég egyetlen egy e-mail címet megadnod és máris megkapod a kedvezményprogramunk minden egyes pici elemét. Akciós trambulinpark, szabadulószoba, nyelviskola, KRESZ és EÜ tanfolyam, borbély - rajtunk nem múlik, hogy kiélvezd az egyetemet! :)

Ráadásul ez a regisztráció semmire nem kötelez - ráérsz válogatni a munkák között addig, amíg megtalálod a kedvencedet!

Meggyőztelek? Akkor regisztrálj hozzánk és találj olyan diákmunkát, ahova öröm lesz bemenni dolgozni!

Diákmunka