Regisztráció
Flag of HU

Elfogadom az ATLASZ Iskolaszövetkezet adatkezelési szabályzatát és hozzájárulok, hogy munkakeresés céljából kezeljék az adataimat*

Bejelentkezés
Partner Bejelentkezés
Atlasz
munkák

Szakmai gyakorlat gyorsan, egyszerűen

Közeleg a diploma, de még nincs meg a kötelező szakmai gyakorlatod? Nem hívnak vissza? Olvasd el összefoglalónkat, hogy mire érdemes figyelned gyakorlati helyed keresése közben.

Katt a részletekért!

A bruttó az új nettó? De mikor jár?

A bruttó az új nettó? De mikor jár?

Katt a részletekért!

KFC| PIZZAHUT| STARBUCKS

Uncsi a nyár? Gyűjtenél valami szuper cuccra, alkalomra? Szeretnél tapasztalatot és élményeket szerezni vezető márkáknál?

Katt a részletekért!

GYIK

Diákmunka - minden infó egy helyen!

  Az AtlaszDiáknál mi azon dolgozunk, hogy a diákmunka legjobb oldalát tapasztalhasd meg. Nálunk a munkakeresés egyszerű, a papírmunka már mind digitális és folyton frissülő, jó hangulatú állások közül válogathatsz. Nézzük is meg, hogy mit kell tudnod a diákszövetkezeti munkáról!  

A diákmunka feltétele: nappali tagozatos tanulói jogviszony

  Ahhoz, hogy diákként dolgozz, szükséged lesz nappali tagozatos tanulói jogviszonyra, amit igazolnod kell a diákigazolványod segítségével. Akár aktív, akár passzív jelenleg a státuszod, dolgozhatsz nálunk!  

Diákmunka 16 éves kortól

  Az AtlaszDiák Iskolaszövetkezetnél 16 éves kortól tudsz munkát vállalni, onnantól viszont nincs megállás: a suli végéig változatos lehetőségekkel várunk, akár a karriered is megalapozhatod itt. Törvény szerint szülői engedéllyel már 15 éves kortól elérhető a diákmunka, de nálunk 16 éves kortól kezdhetsz. Mindig feltüntetjük az adott állásnál, ha a diákmunka 18 év alatt is végezhető.  

Az AtlaszDiáknál elérhető munkák

  A fizikai melóktól kezdve vendéglátós munkalehetőségeket, irodai munkákat és gyakornoki pozíciókat is kínálunk. Egy recepciós állás érdekel vagy inkább egy fordítói munka? Kipróbálhatsz többfélét is, hogy megtaláld a számodra legszimpatikusabb diákmunkát, amiben igazán jól érzed magad. Ez később a pályaválasztásnál is jó pont lesz!  

A diákmunka órabére

  A személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvényt a jogalkotó kiegészítette egy új 29/F. §-al, melynek értelmében az új adóalap-kedvezményt 2022. január 1. napjától vehetik igénybe a 25 év alatti fiatalok. Nem kell személyi jövedelemadót fizetniük a törvényben meghatározott összevont adóalapba tartozó jövedelmeik után a kedvezmény havi összegéig. Ennek maximumát a KSH által közzétett, teljes munkaidőben foglalkoztatottak, tárgyévet megelőző év, július hónapjára meghatározott bruttó átlagkeresete alapján kell meghatározni. Ez jelenleg 433 700 forint. Tehát minden 25 év alatti fiatalt megillet a kedvezmény, de legfeljebb az átlagkereset mértékéig, amely ezen túl mutat, arra nem érvényesül az szja mentesség. Az új szabályozás nem nyújt korlátlan adómenteséget. A kedvezmény azokra a hónapokra jár, amelyekben a fiatal a 25. életévét még nem töltötte be. A kedvezmény abban a hónapban érvényesíthető utoljára, amelyben a fiatal betölti a 25. életévét. A kedvezmény első alkalommal a 2022-ben megszerzett jövedelmekre vehető igénybe. Az új szabályt munkaviszonyból származó jövedelem esetében:
• a 2021. december 31-ét követő időszakra elszámolt,
• a 2022. évet megelőző évre vonatkozó, de 2022. január 10-ét követően kifizetett bevétel adókötelezettségére, egyéb esetben pedig a 2021. december 31-ét követően megszerzett bevétel adókötelezettségére kell először alkalmazni.
A kedvezmény érvényesítését nem kell kérni, a munkáltató a jogosultsági hónapokban automatikusan figyelembe veszi, kivéve, ha a fiatal nyilatkozatban kéri a kedvezmény részleges vagy teljes mellőzését.
Az iskolaszövetkezet tagjaként végzett munka 2022-től akár teljes adó- és járulékmentességet élvezhet, mivel az eddigi járulék- és szocho-mentesség mellett a kedvezmény maximumáig szja-mentessé is válik.
Ez azt jelenti, hogy a bruttó fizetés azonos lehet a nettó fizetéssel.  

Hogyan lehetsz AtlaszDiák?

  Azon vagyunk, hogy a lehető legegyszerűbb legyen a leszerződés és a papírmunka. Ezért mindössze ennyit kell tenned:
1. Regisztrálsz a weboldalon és megadod az adataidat: személyi igazolvány, diákigazolvány, adókártya és egy saját névre szóló bankszámlaszám kell majd
2. Az egyedülálló E-szerződés modulunkban otthonról, digitális aláírással elintézheted a "papírmunkát"
3. Jelentkezel egy szimpatikus állásra vagy
4. Kérsz egy időpontot, amikor röviden beszélgethetünk veled arról, hogy milyen munkák érdekelnek
5. Szintén online aláírod a munkára vonatkozó megállapodást.
 

És már mehetsz is dolgozni! Lehetne egyszerűbb?

  A rendszerünkben megadott adatokból egy kattintással elkészítheted a diák önéletrajzodat is, így könnyedén jelentkezhetsz az állásokra.  

Adminisztráció magas fokon az iskolaszövetkezetben

  Ha dolgozol, akkor tudnunk kell, hogy hány óra munkánál jársz. Erre a legkézenfekvőbb megoldás az AtlaszDiák e-jelenlétije. Meló után akár a mobilodon is felviheted a ledolgozott órákat! Amikor eljön az idő, hogy a diákmunka adózásáról bevallást készíts, a rendszerünkből egy kattintással letölthető a nevedre szóló M30-as formanyomtatvány.  

A fizetés utalása

  Ha előző hónapban dolgoztál és felvezetted az e-jelenlétibe, akkor 10-én érkezik a saját bankszámládra a fizetésed. Nincs késedelem, lacafaca, nálad a pénz, amiért megdolgoztál!  

Az Atlasz Iskolaszövetkezettől még kedvezményeket is kapsz

  A diákélet nem mindig egyszerű: a tanulás, a vizsgák, a leendő karriered építése sokszor bonyodalommal jár. Mi ezt pontosan tudjuk, ezért ha az AtlaszDiáknál dolgozol, akkor többféle kedvezményt is biztosítunk neked. A partnerrendszerünknek köszönhetően kedvezményes áron tanulhatsz angolul, saját Atlaszos mobiltarifán telefonozhatsz, jó áron hamburgerezhetsz, sörözhetsz, szoláriumozhatsz és járhatsz edzőterembe.
Az élet legtöbb területén tudunk egy kis pluszt nyújtani neked, hogy a fizetésed minél hasznosabban költhesd el!
Így már egészen más a diákmunka fekvése, nemde?  

Rugalmas munkaidő és hasznos diákmunkák

  A legtöbb álláslehetőségnél arra törekszünk, hogy könnyedén az órarendedhez tudd igazítani a melót - így biztosan nem megy majd a munka a tanulás rovására. Bőségesen vannak hétvégi munkák és nyári diákmunkák is, így heti 10-15 órát is dolgozhatsz a tanulás mellett, amikor szeretnél. Alkalmanként akad otthonról végezhető diákmunka is!
Olyan szakmai, gyakornoki pozíciókat is ajánlunk, ahol már a leendő szakterületeden szerezhetsz tapasztalatot. Így a diplomád mellé egy csinos kis önéletrajzod is lesz - neked nem fog problémát okozni, hogy állást találj. Ráadásul a szakmai gyakornokaink sokszor a diploma után is a cégnél maradnak, hiszen a munkaadó átveszi őket teljes állásba. A diákmunkával tényleg megalapozhatod a jövődet!
A legtöbb diákmunka Budapesten van, de azon dolgozunk, hogy minél több vidéki városban is legyenek iskolaszövetkezeti álláslehetőségek.  

A diákmunka előnyei: saját jövedelem, több függetlenség

  A diákmunkával megkeresett összeget te oszthatod be. Így vehetsz magadnak új laptopot, megszerezheted a jogosítványt, a nyelvvizsgát és gondtalanul bulizhatsz. Ha csak hétvégente dolgozol, akkor 3-4 hónap alatt simán összejön egy notebook ára! A saját fizetés előnye, hogy nem kell senkinek elszámolni vele, ez a te független, saját jövedelmed.
Persze, tény, a munkára időt és energiát kell szánni. Egyetemistaként, diákként nem mindig van fullon ezekkel az ember.
De azzal, hogy már fiatalon elkezdesz a saját pénzeddel gazdálkodni és tapasztalatot szerzel a munka világában, hatalmas előnyre teszel szert. Neked nem lesz problémád azzal, hogy nincs munkatapasztalatod és üres az önéletrajzod a diplomád mellett.
Téged nem fog zavarba hozni egy munkajelenléti, vagy egy egészségügyi kiskönyv kiváltása az első munkahelyeden.
Egy pillantással át fogod látni a bérpapírodat az első teljes munkaidős állásodnál, hiszen addigra már több éve kapsz majd fizetést.
A fizetésedet be tudod majd osztani, nem fog kifolyni a kezedből, mert megtanulsz gazdálkodni a jövedelmeddel. Elfelejtheted a hónap végét - csak a naptárban fogod látni. De a legfőbb, hogy amíg gyűjtöd a pénzt és a tapasztalatot, addig sem kell otthon dekkolnod, amíg a többiek szétbulizzák magukat, koncertekre járnak vagy utaznak. A szüleidtől sem kell pénzt kérni, hiszen megteremtheted magadnak a megfelelő összeget a szórakozásra is.  

Az Atlasz Iskolaszövetkezetről

  2009-ben alapítottuk a csoporthoz tartozó első céget és 2015 óta működik sikeresen az ATLASZ Iskolaszövetkezet. 2016-ban elkezdünk főállású munkaerő közvetítéssel is foglalkozni, majd 2017-ben elindult az ATLASZ Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet is. Szólj a nagyinak is! :) 2020- tól az ATLASZPartner Kft. szárnya alatt állásportálként is működünk.
Az ATLASZ diákszövetkezetnél már több, mint 100 000 regisztrált diákmunkás van. A mai napig 500 feletti számú céggel szerződtünk le és már évente többszáz millió forint jövedelmet fizetünk ki a rajtunk keresztül dolgozóknak. Ehhez biztos háttér és kiszámítható működés kell. A fő célunk, hogy az élet minden területén előnyöket tudjunk nyújtani a nálunk dolgozó diákoknak. Ezért ragaszkodunk a folyamatosan bővülő kedvezményekhez, a magas órabérekhez, a gyors és online ügyintézéshez, a megbízható munkáltatókhoz és a pontos kifizetésekhez. Ha szeretnéd megtapasztalni ezeket és csatlakozni ehhez a sikertörténethez, akkor regisztrálj nálunk!
 

Dolgozni érték és dolgozni fun. AtlaszDiákként garantáltan!