Regisztráció
Flag of HU

Elfogadom az ATLASZ Iskolaszövetkezet adatkezelési szabályzatát és hozzájárulok, hogy munkakeresés céljából kezeljék az adataimat*

Bejelentkezés
Partner Bejelentkezés
Atlasz
munkák

Szakmai gyakorlat gyorsan, egyszerűen

Közeleg a diploma, de még nincs meg a kötelező szakmai gyakorlatod? Nem hívnak vissza? Olvasd el összefoglalónkat, hogy mire érdemes figyelned gyakorlati helyed keresése közben.

Katt a részletekért!

A bruttó az új nettó? De mikor jár?

A bruttó az új nettó? De mikor jár?

Katt a részletekért!

KFC| PIZZAHUT| STARBUCKS

Uncsi a nyár? Gyűjtenél valami szuper cuccra, alkalomra? Szeretnél tapasztalatot és élményeket szerezni vezető márkáknál?

Katt a részletekért!

Szakmai gyakorlat gyorsan, egyszerűen

Közeleg a diploma, de még nincs meg a kötelező szakmai gyakorlatod? Nem hívnak vissza? Olvasd el összefoglalónkat, hogy mire érdemes figyelned gyakorlati helyed keresése közben.

 

A hallgatóként eltöltött idők során mindenki számára eljön az az időpont amikor már nem halogathatja tovább a szakmai gyakorlat elvégzését hiszen ahhoz, hogy megkapd a diplomádat elengedhetetlen.

Tekintsetek el attól, hogy ez egy kötelező része az egyetemi éveiteknek és gondoljatok úgy rá, mint egy lehetőségre arra, hogy még többet fejlődhessetek szakmailag éles helyzetekben. Fontos azonban, hogy jól válasszátok ki a nektek megfelelő szakmai gyakorlati helyeteket így most összeállítottunk nektek egy kis segítséget, hogy hogyan kezdjetek bele és válasszátok ki a gyakorlati helyeteket.

 

1.    Ne hagyd az utolsó pillanatra

Már az 5-6. félévedben kezd el nézegetni a gyakorlati helyeket, hiszen túljelentkezés miatt az utolsó pillanatokban már betelhetnek a jobb helyek. A felvételi folyamat is gyakran el tud húzódni ne ezen múljon a diplomád megszerzése.

 

2.    Célozd meg a felkapott, nagy nevű cégeket

Ne tartson vissza a jelentkezéstől az olyan gondolat, hogy „úgyse fognak felvenni hiszen biztosan sokan jelentkeznek oda”. Nem veszíthetsz semmit a jelentkezéssel csak nyerhetsz vele. Az önéletrajzodba pedig kifejezetten jól mutatnak a nagy nevű cégek még akkor is, ha csak szakmai gyakorlatodat végezted ott. Gyakori jelenség, hogy a szakmai gyakorlat lejárta után, ha jól végezted a dolgodat és a cég megvan veled elégedve felajánlanak teljes állású pozíciót így érdemes olyan céget választani, ahol szívesen dolgoznál hosszútávon is.

 

3.    Készíts önéletrajzot

Önéletrajzod sok mindent elárul rólad egy cégnek. Az az első, amit meglátnak belőled szóval minél jobb benyomást kell vele keltened. Legyen igényes szépen megtervezett és ne hagyd ki belőle a rólad készült jó minőségű képet se. Mindent tűntess fel benne, ami a munkához kapcsolódhat legyen ez egy korábbi munka vagy iskolai feladat.

 

4.   Nézz körül az Atlasz Diák oldalán a számos gyakorlati pozíció között

Nem kell feltétlenül az egyetemeden keresztül munkát vállalnod. Saját magad is kutass utánuk hiszen lehet, hogy találsz olyan munkákat, amik jobban felkeltik az érdeklődésedet vagy egyszerűen csak jobb cégekhez is bejuthatnál így.